Καιρός: Έκτακτο δελτίο καιρού με ισχυρές καταιγίδες

Estimated read time 1 min read

Έκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ο καιρός από σήμερα, αλλάζει ραγδαία με καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ,  ισχυρές βροχές – κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια καταιγίδες – που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν σήμερα  από τις απογευματινές ώρες τα νησιά του Ιονίου και από αργά το βράδυ την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Στις περιοχές αυτές εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, την  Παρασκευή θα επηρεαστούν η  κεντρική Μακεδονία, τα Δωδεκάνησα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (κυρίως τα νότια τμήματά τους) και το βράδυ την ανατολική Μακεδονία. Επίσης κατά περιόδους μέχρι τις απογευματινές ώρες, την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά(συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη.

Επίσης σήμερα Πέμπτη (03-12-2020) στο Ιόνιο θα πνέουν θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι 7 με 8 και πρόσκαιρα από το βράδυ έως 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (04-12-2020).

Βίντεο καιρού: Ο καιρός σήμερα, όλες οι θερμοκρασίες ανά περιοχή – Πού θα βρέχει 

Βροχερός θα είναι  ο καιρός στην Αθήνα, με τοπικές βροχές μετά το απόγευμα όπου τις νυχτερινές ώρες θα ενταθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 1-2 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, όπου μετά το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς μέτριους 5 μποφόρ. 

Βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες προβλέπονται για το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, από την κίνηση βαρομετρικού χαμηλού, το οποίο βρίσκεται στην Ιταλία.

Στον χάρτη που ακολουθεί, μπορείτε να παρακολουθήσετε τη θέση του βαρομετρικού χαμηλού τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, όπως αποτυπώνεται από το μετεωρολογικό δορυφόρο MeteoSat-11, μετά από την επεξεργασία της εικόνας του από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / Meteo.gr.    


Οι βροχές που σημειώνονται στο Ιόνιο από το πρωί της Πέμπτης βαθμιαία θα ενταθούν και μετά το απόγευμα θα επεκταθούν ανατολικά επηρεάζοντας την Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 04/12, βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα επηρεάσουν το σύνολο της χώρας μας, με τα φαινόμενα στα κεντρικά και νότια να είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ υπάρχει  πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων στα νησιά του Αιγαίου.

Την Παρασκευή προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, αρχικά σε μεγάλο τμήμα της χώρας μας, οι οποίες όμως βαθμιαία και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και μετά το απόγευμα της Παρασκευής 04/12, θα περιοριστούν στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.

Στον χάρτη που ακολουθεί, εμφανίζονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχής για το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή, καθώς επίσης και οι περιοχές όπου αναμένονται τα έντονα φαινόμενα.

kakokairia_neoi_xartes_meteo


Παράλληλα, θυελλώδεις θα πνέουν οι νοτιοανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο με τις εντάσεις τους τόσο την Πέμπτη, όσο και την Παρασκευή, να φτάνουν τα 8 μποφόρ, όπως απεικονίζεται στους παρακάτω χάρτες.

kakokairia_anemoi_meteo_decemvris

meteo_kakokairia_xartes

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

– Βροχερός ο καιρός το διήμερο Πέμπτης – Παρασκευής, νέα κακοκαιρία από την  Κυριακή προς Δευτέρα με έντονα φαινόμενα

-Η θερμοκρασία θα ανέβει και θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή λόγω των νοτιάδων

-Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα στα πελάγη και τα 8 μποφόρ

kairos_pempti_kataigida

Βροχές στα δυτικά και την Παρασκευή

 Την Παρασκευή, οι βροχές από τα δυτικά θα επηρεάσουν σταδιακά το σύνολο σχεδόν της χώρας και θα πέσουν λίγα ακόμα χιόνια στα βορειοδυτικά ορεινά.

kairos_pempti_paraskeui_kakokairiaaaa

Ειδήσεις σήμερα:
 
Κορωνοϊός: Θέμα ωρών η παράταση του lockdown – Κλειδί για την επανεκκίνηση το εμβόλιο

 
Θρίλερ στο Κορωπί: Ποιος οργάνωσε την «τέλεια εξαφάνιση» της Άρτεμης

Κλοπή από τραπεζικές θυρίδες στο Ψυχικό: Θέμα ημερών η ταυτοποίηση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr



Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author