Καιρός – Έκτακτο δελτίο καιρού: Καταιγίδες και χαλάζι από το βράδυ

Estimated read time 1 min read

Έκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ειδικότερα, πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από σήμερα, Πέμπτη, στη βορειοδυτική και αύριο το βράδυ στη βορειοανατολική χώρα, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

-Από τη νύχτα της Πέμπτης (15-10-2020), τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος και σταδιακά η δυτική Στερεά. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής (16-10-2020) από τα βόρεια.

Από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από το μεσημέρι στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

ektakto_delio_kairou_ditika_xartis_emy

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό σήμερα σε όλη τη χώρα – Έρχεται χειμώνας από εβδομάδα

-Τοπικές νεφώσεις με παροδικά φαινόμενα το επόμενο τριήμερο

-Το πρωί της Παρασκευής τοπικά ισχυρές βροχές ή καταιγίδες στα βορειοδυτικά 

Θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα για την εποχή

-Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν στα πελάγη τα 5 με 6 και πρόσκαιρα τα 7 μποφόρ

Ειδικότερα, σήμερα Πέμπτη στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες οι οποίες από τις βραδινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα δυτικά 5 με 7 μποφόρ. Μόνο στα Δωδεκάνησα θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Καταιγίδες προβλέπονται από το βράδυ της Πέμπτης στην Κέρκυρα και γενικότερα στο βόρειο Ιόνιο μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, ωστόσο, σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα του meteo.gr, ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται βελτιωμένος.

Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές οι νεφώσεις οι οποίες στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας θα είναι περισσότερες, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών τοπικού χαρακτήρα στην Ήπειρο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 22 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 24 βαθμούς, στην Ήπειρο από 8 έως 25, στη Θεσσαλία από 7 έως 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 24 βαθμούς, και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στο Ιόνιο νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ και τοπικά στα βορειότερα πελάγη και την Κέρκυρα 7 μποφόρ.

Ωστόσο, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση για τον καιρό από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο καιρός από το ξεκίνημα της ερχόμενης εβδομάδας, φέρνει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, που θα προϋπαντούν το Χειμώνα. Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά: 

«Καθώς το βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία θα απομακρυνθεί προς τα βόρεια Βαλκάνια, θα “ανοίξει” ο δρόμος ώστε ψυχρές αέριες μάζες από την κεντρική Ευρώπη να κινηθούν νοτιότερα. Αυτές καθώς θα περάσουν από την θάλασσα της Αδριατικής, θα σχηματίσουν βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο το οποίο θα κινηθεί γρήγορα προς τη χώρα μας με αποτέλεσμα την επικράτηση καιρού βορείου ρεύματος θυμίζοντας Χειμώνα…Έτσι λοιπόν μέτριας έντασης βροχές θα επηρεάσουν τα ανατολικά και νότια συνοδεία βοριάδων και πτώση θερμοκρασίας με το κρύο έντονο πλέον ιδίως τη νύχτα και το πρωί».

ΜΕ ΚΑΙΡΟ ΤΥΠΟΥ “Π” ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ…ΜΕ ΨΥΧΡΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΝΕΑ

Βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της…

Δημοσιεύτηκε από Klearhos Marousakis στις Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020

kairos_kerkira_kakokaira

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί με εντάσεις έως 3 μποφόρ στα χερσαία τμήματα και 4-5 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται πολύ καλές καιρικές με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΉΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 15-10-2020
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες από τις βραδινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα δυτικά 5 με 7 μποφόρ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στη δυτική Μακεδονία από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ανεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Aπό 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες από τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Στη δυτική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε νότιους με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί, από το απόγευμα στην περιοχή του Καστελλόριζου έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

kairos_kakokairia_pemptis_kerkira_thermokrasies

kakokairia_kairos_pempti_kerkira

Ειδήσεις σήμερα:

Οι Τούρκοι κράτησαν στον αέρα για 20 λεπτά το αεροσκάφος που μετέφερε τον Δένδια!

 
Ο Big Brother φεύγει, το Survivor έρχεται

 
«Κάνω λάθη όλη την ώρα»: Η Λίλι Τζέιμς πρόλαβε να απολογηθεί πριν γίνει η «πέτρα του σκανδάλου»

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr



Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author