Ιδιαίτερα αυξημένη αναμένεται η κίνηση στη διάρκεια της ημέρας λόγω του μεγάλου κύματος επιστροφής των αδειούχων του Αυγούστου.
Ήδη παρατηρείται αναμονή, περίπου ενός τετάρτου, στην Αθηνών-Κορίνθου, στο ρεύμα προς Αθήνα, στα διόδια της Ελευσίνας.
Ταλαιπωρία για τους οδηγούς και στα διόδια εισόδου της Αττικής Οδού προς Αθήνα στο Ρουπάκι, καθώς τα μισά εκδοτήρια είναι κλειστά με αποτέλεσμα να υφίστανται οι οδηγοί αναμονή μισής ώρας.
Όσον αφορά στο λιμάνι του Πειραιά, καταγράφεται επίσης αυξημένη κίνηση.
Για την Κυριακή είναι προγραμματισμένο να επιστρέψουν 20 πλοία. Τα πλοία που φεύγουν παρατηρείται πως έχουν λιγότερους επιβάτες από εκείνα που επιστρέφουν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega.
Τα 20 πλοία που θα έρθουν είναι με πληρότητα 85% (κατά μέσο 1.000 επιβάτες ανά πλοίο), ενώ τα πλοία που φεύγουν έχουν μικρότερη πληρότητα.
Την ίδια στιγμή, κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσουν τεστ σε αυτούς που επιστρέφουν από περιοχές επιδημιολογικά επιφορτισμένες.
Για τους αφιχθέντες, υπάρχει ισχυρή σύσταση, όταν επιστρέψουν να φορούν μάσκα για πολύ καιρό και να τηρήσουν και κάποια καραντίνα.
Ειδήσεις σήμερα
Κορωνοϊός: Στους 242 οι νεκροί – Έχασαν τη μάχη δυο άντρες σε Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη
Πάρος: Τα πάρτι των νέων και οι Γάλλοι που «έσπειραν» τον κορωνοϊό στο νησί
Ναβάλνι: «Ήταν υπό στενή αστυνομική παρακολούθηση πριν καταρρεύσει» λέει ρωσική εφημερίδα