Κίεβο: Η μητέρα των μαχών – Ξεκίνησε ο πιο ισχυρός βομβαρδισμός

Estimated read time 1 min read

Η κρισιμότερη νύχτα από την έναρξη του πολέμου στο Κίεβο που το έχουν περικυκλώσει ρωσικές δυνάμεις. Όπως αναφέρουν τοπικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης καταγράφονται οι πιο ισχυρές εκρήξεις έξω από την Ουκρανική πρωτεύουσα. Την ίδια στιγμή σκληρές μάχες δίνονται και στο Χάρκοβο που σφυροκοπείται από τους Ρώσους.

Μάλιστα υπάρχουν αναφορές ότι πήραν φωτιά δεξαμενές καυσίμων με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των πολιτών αλλά και για μια τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι «χτυπήθηκε» και αεροδρόμιο.

Οι δύο ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στην περιοχή Vasylkil – έξω από το Κίεβο, που διαθέτει ένα μεγάλο στρατιωτικό αεροδρόμιο και πολλές δεξαμενές καυσίμων. Η Illia Ponomarenko, δημοσιογράφος της εφημερίδας Kyiv Independent, αναφέρει ότι ο πληθυσμός της περιοχής έχει ενημερωθεί να κρατήσει τα παράθυρά του κλειστά από επικίνδυνες χημικές αναθυμιάσεις

Ο Άντον Χαρασένκο, σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών , δήλωσε στο Telegram:

«Η πυραυλική επίθεση πραγματοποιήθηκε στην αποθήκη πετρελαίου Vasilkovskaya της εταιρείας KLO. Οι διασώστες έχουν ήδη αναχωρήσει για τον τόπο της τραγωδίας. Κατά πάσα πιθανότητα, δεν υπήρξαν θύματα. Η φωτιά θα καίει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι περιβαλλοντικές ζημιές θα είναι κολοσσιαίες».

Η δήμαρχος του Vasylkil, Νατάλια Μπαλασίνοβιτς, επιβεβαίωσε επίσης ότι ρουκέτες έπληξαν την αποθήκη πετρελαίουκαι ξεκίνησε ισχυρή πυρκαγιά.

Στην περιοχή σημειώθηκαν σφοδρές μάχες το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους.

Οι εκρήξεις φώτισαν τον ουρανό

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το CNN «δύο μεγάλες εκρήξεις φώτισαν τον νυχτερινό ουρανό στα νοτιοδυτικά του Κιέβου νωρίς το πρωί της Κυριακής, με τη μία έκρηξη να φαίνεται ότι έγινε περίπου 20 χιλιόμετρα ή περίπου 12 μίλια από το κέντρο της πόλης.

Η δεύτερη έκρηξη συγκλόνισε το δυτικό Κίεβο λίγο πριν από τη 1 π.μ. τοπική ώρα. Η δεύτερη έκρηξη προήλθε επίσης από το νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης, προς την κατεύθυνση του δεύτερου μεγάλου αεροδρομίου της πόλης.

Σφοδρή επίθεση στο Χάρκοβο

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της μεγάλης επίθεσης που δέχτηκε το Χάρκοβο, χτυπήθηκε και ένας αγωγός φυσικού αερίου που παραδόθηκε στις φλόγες.

Η νύχτα είναι εφιαλτική με τους πολίτες να βρίσκονται στα καταφύγια ενώ υπάρχουν φόβοι ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των θανάτων. Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια των τριών αυτών ημερών της ρωσικής εισβολής έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 210 πολίτες, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά. Ακόμα ανέφερε ότι υπάρχουν πάνω από 1100 τραυματίες, ανάμεσά τους πάνω από 100 παιδιά.



Πηγή άρθρου www.in.gr

You May Also Like

More From Author