Ισχυρός σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Ιαπωνία, προειδοποίηση για τσουνάμι -Δείτε βίντεο

Estimated read time 1 min read

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στην Ιαπωνία στις 23:36 τοπική (16:36 ώρα Ελλάδας), ο οποίος υπολογίζεται σε 7,4 Ρίχτερ.

Μάλιστα, λόγω του σεισμού, εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι. Επίσης, αναφέρθηκε διακοπή της ηλεκτροδότησης σε συνοικίες του Τόκιο.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους της τάξης των 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με μια αρχική εκτίμηση που μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση NHK της Ιαπωνίας, το μέγεθος του σεισμού είχε προσδιοριστεί στα 7,3 Ρίχτερ.

Η δόνηση έπληξε τις επαρχίες Φουκουσίμα και Μιγιάγκι, στη βορειοανατολική Ιαπωνία.

Σημειώνεται πως προηγήθηκε μια δόνηση μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην περιοχή.

Σεισμός στην Ιαπωνία: Η ίδια περιοχή είχε πληγεί και το 2011, στην πυρηνική καταστροφή της Φουκουσίμα

Το επίκεντρο του σεισμού, που σημειώθηκε εντοπίστηκε στα ανοικτά των ακτών του νομού Φουκουσίμα, σε βάθος 60 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας (JMA).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρωθυπουργός, Φούμιο Κισίντα, είπε ότι η κυβέρνηση εργάζεται για να εκτιμήσει την έκταση τυχόν ζημιών μετά τον σεισμό.

Οι Αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους των νομών Φουκουσίμα, Μιγιάγκι και Γιαμαγκάτα να αναμένουν μετασεισμούς.

Δείτε βίντεο που έχουν αναρτήσει κάτοικοι στο Twitter:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχουν επίσης αναφορές για προβλήματα στην ηλεκτροδότηση περιοχών που βρίσκονται στις περιοχές που έπληξε η σεισμική δόνηση, με κατοίκους και τοπικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο για μεγάλο αριθμό σπιτιών που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό από την Tepco, τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ενέργειας στην Ιαπωνία, που παρέχει ενέργεια σε 45.000.000 κατοίκους, πως περίπου 2.000.000 σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα εξαιτίας του σεισμού, συμπεριλαμβανομένων 700.000 στην πρωτεύουσα.

Όπως μετέδωσε το ΝΗΚ, η Tokyo Electric Power Company δήλωσε πως ελέγχει την κατάσταση των αντιδραστήρων στη Φουκουσίμα και σε άλλους σταθμούς. Δεν έχουν αναφερθεί ακόμη ζημιές σε αυτά, ή σε διυλιστήρια πετρελαίου στην ακτή, ανέφεραν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σιδηροδρομική εταιρεία JR East, η οποία εξυπηρετεί τη βορειοανατολική Ιαπωνία, ανακοίνωσε σημαντικές διακοπές στο δίκτυό της.

Να σημειωθεί πως, την περιοχή αυτή είχε πλήξει ισχυρότατη σεισμική δόνηση το 2011, όταν ένας σεισμός 9 Ρίχτερ χτύπησε ανατολικά της πόλης Σεντάι, στην επαρχία Μιγιάκι. Μάλιστα, τσουνάμι που προκλήθηκε από τον σεισμό προκάλεσε στη συνέχεια πυρηνικό ατύχημα σε μονάδα παραγωγής ενέργειας της Φουκουσίμα. Μετά την ισχυρή δόνηση, σημειώθηκαν εκρήξεις σε αντιδραστήρες του σταθμού και καταγράφηκε διαρροή μεγάλης ποσότητας ραδιενέργειας στο περιβάλλον.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ιαπωνία τήρησε ενός λεπτού σιγή την περασμένη Παρασκευή στη μνήμη της καταστροφής του 2011, η οποία άφησε πάνω από 18.500 νεκρούς και αγνοούμενους και ανάγκασε περισσότερους από 165.000 ανθρώπους στην επαρχία να εκκενώσουν τα σπίτια τους λόγω ραδιενεργών εκπομπών από το κατεστραμμένο εργοστάσιο. Τρεις πυρηνικοί αντιδραστήρες είχαν λιώσει.

Οι τοπικές Αρχές εξακολουθούν να μετρούν 33.365 εκτοπισμένους σήμερα, το 80% των οποίων ζει έξω από το διαμέρισμα της Φουκουσίμα.

Εκτός από το τιτάνιο έργο της απορρύπανσης και αποσυναρμολόγησης του πυρηνικού σταθμού, υπάρχουν πολλές άλλες προκλήσεις, ξεκινώντας από τη φήμη των τοπικών προϊόντων διατροφής, αν και η ασφάλειά τους ελέγχεται αυστηρά.

Σε σταυροδρόμι πολλών μεγάλων τεκτονικών πλακών, η Ιαπωνία πλήττεται τακτικά από σεισμούς και έχει αυστηρά κατασκευαστικά πρότυπα, έτσι ώστε τα κτίριά της να αντέχουν σε ισχυρούς σεισμούς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χάρτης του Ευρωπαϊκού Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, που αποτυπώνει τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή, από το 1960 ως σήμερα:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

Πηγή άρθρου www.iefimerida.gr

You May Also Like

More From Author