Ισχυρή σεισμική δόνηση 4.5 Ρίχτερ έγινε αισθητή σε όλη την Κρήτη – Κρήτη

Estimated read time 1 min read



Σεισμός μεγέθους 4.5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 5:00 το απόγευμα της Παρασκευής, 29 Απριλίου

Σεισμός μεγέθους 4.5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής, 29 Απριλίου.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται βορειοανατολικά της Μιαμούς Ηρακλείου και το εστιακό του βάθος στα 14.5 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Σύμφωνα με την δεύτερη εκτίμηση του Γεδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός ήταν μεγέθους 4.4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η σεισμική δόνηση ήταν αισθητή σε όλη την Κρήτη.

Η δεύτερη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου: 

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο η σεισμική δόνηση ήταν ενάσεως 4.6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. 

Μάλιστα ακολούθησε ένας ακόμη μετασεισμός  με επίκεντρο την ίδια περιοχή, όπου σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμιού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ήταν μεγέθους 2.7 β. της κλίμακας Ρίχτερ, με εστιακό βάθος στα 5 χιλιόμετρα. 

Υπενθυμίζεται ότι πριν μία ώρα άλλη μία σεισμική δόνηση εντάσεως 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε 32 χιλιόμετρα ΔΝΔ της Παλαιόχωρας Χανίων, με εστιακό βάθος 10.0 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Υπενθυμίζεται πως σεισμική δόνηση εντάσεως 3.5 της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Πέμπτης, 28 Απριλίου επίσης στην δυτική Κρήτη.

Επιπλέον,  νωρίτερα χθες άλλη μία σεισμική δόνηση σημειώθηκε 27 χιλιόμετρα, ΔΒΔ της Παλαιόχωρας Χανίων με εστιακό βάθος 9.0 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

Ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε επίσης στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης.



Πηγή άρθρου www.neakriti.gr

You May Also Like

More From Author