Ισραήλ: Πρωτοφανείς εικόνες με μια θάλασσα γεμάτη μέδουσες

Estimated read time 1 min read

Σμήνος από μέδουσες εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή της Χαΐφα, στο Ισραήλ, με αποτέλεσμα η θάλασσα να ασπρίσει.

Οι αρμόδιες Αρχές δημοσίευσαν εικόνες από τη θάλασσα, που είναι γεμάτη με μέδουσες και ενημέρωσαν ότι ο ανθρώπινος παράγοντας συμβάλει στην εξάπλωση τους. Αυτό το καλοκαίρι οι ακτές του Ισραήλ είναι γεμάτες με μέδουσες.

Στην ανακοίνωσή των Αρχών για το Περιβάλλον και τα Πάρκα, σημειώνεται, πως, «πολλά από τα πράγματα που κάνουν οι άνθρωποι βοηθούν στη διάδοση της μέδουσας, όπως οι εξορύξεις στο Κανάλι του Σουέζ, η μόλυνση των υδάτων και η κλιματική αλλαγή, που βλάπτει σοβαρά τους κυνηγούς της μέδουσας, όπως οι θαλάσσιες χελώνες. Κι αυτός είναι ακόμα ένας λόγος για να προστατεύσουμε τη θάλασσα».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ οι περισσότερες από τις μέδουσες που βρίσκονται στα νερά του Ισραήλ είναι μεταναστευτικές, αφού έρχονται από τον Ινδικό Ωκεανό στη Μεσόγειο μέσω της Διώρυγας του Σουέζ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πλοκάμια τους μπορούν να προκαλέσουν από έντονο πόνο έως και θάνατο. Η κατάσταση στο Ισραήλ είναι αρκετά δύσκολη, αφού η ποσότητα των μεδουσών είναι τόσο μεγάλη, που ξεβράζονται στις ακτές.

Πηγή άρθρου www.newsbeast.gr

You May Also Like

More From Author