Ιεράπετρα: Εξιτήριο και εισαγγελέας για τον συζυγοκτόνο – Θρήνος για τη Νεκταρία – Newsbomb

Estimated read time 1 min read

Ιεράπετρα: Ο 54χρονος συζυγοκτόνος θα πάρει εξιτήριο από το Νοσοκομείο και το πρωί της Δευτέρας θα περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα. Θρήνος στη Μεσαρά για τη 48χρονη Νεκταρία που κηδεύτηκε το Σάββατο (30.10).

Το πρωί της Κυριακής (31.10) αναμένεται να βγει από το Νοσοκομείο Ιεράπετρας ο 54χρονος άνδρας που μαχαίρωσε θανάσιμα την εν διαστάσει σύζυγό του. Ο δράστης νοσηλεύτηκε προληπτικά καθώς στο διάστημα που απειλούσε να αυτοκτονήσει, μετά τη δολοφονία της 48χρονης συζύγου του, Νεκταρίας, είχε αυτοτραυματιστεί.

Ο 54χρονος έφερε δυο τραύματα από μαχαίρι στο στήθος, ένα επιφανειακό και ένα λίγο πιο βαθύ, και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας. Ο διοικητής του Νοσοκομείου, Μανώλης Καλλιονάκης, με δηλώσεις του στο Creta 24 υποστήριξε πως η νοσηλεία ήταν προληπτική και την Κυριακή θα πάρει το εξιτήριο.

Το πρωί της Δευτέρας (01.11), ο 54χρονος συζυγοκτόνος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέαε Πλημμελειοδικών Λασιθίου, όπου θα κληθεί να απολογηθεί για το στυγερό έγκλημα που διέπραξε.

Θρήνος για τη 48χρονη Νεκταρία

Σήμερα το μεσημέρι τα τέσσερα παιδιά και οι συγγενείς της Νεκταρίας είπαν το τελευταίο αντίο στην 48χρονη, που δολοφονήθηκε από τον πρώην σύζυγό της με 8 μαχαιριές. Λίγο πριν από τη 1 το μεσημέρι η σορός της άτυχης 48χρονης έφτασε στον τόπο της καταγωγής της, στον Αμπελούζο της Μεσαράς, όπου τελέστηκε η κηδεία.

Οι συγγενείς και οι φίλοι της ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν ότι έχασε την ζωή της από τα χέρια του πρώην της, με τον οποίο είχε 4 παιδιά.

Η μητέρα της δεν γνωρίζει τις συνθήκες του θανάτου της

Τραγικές φιγούρες στην κηδεία της 48χρονης, εκτός από τα τέσσερα παιδιά της που μέσα σε λίγα λεπτά είδαν τον κόσμο τους να ανατρέπεται, είναι και η μητέρα της Νεκταρίας – η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας – που δεν γνωρίζει ακόμα τις συνθήκες θανάτου της κόρης της.

Το τελευταίο αντίο στην Νεκταρίαcretapost

Με τραύματα από μαχαίρι στο νοσοκομείο ο συζυγοκτόνος

Ο 54χρονος συζυγοκτόνος παρέμεινε το βράδυ της Παρασκευής στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας καθώς αυτοτραυματίστηκε με το μαχαίρι που σκότωσε την πρώην σύζυγό του. Ο δράστης μετά την άγρια δολοφονία της 48χρονης πήγε σε γκρεμό που υπήρχε δίπλα από το ξενοδοχείο και απειλούσε να αυτοκτονήσει, ενώ όπως φαίνεται μαχαιρώθηκε δύο φορές στο στήθος. Μετά από επτά ώρες διαπραγματεύσεων με την ΕΛ.ΑΣ., παρουσία του μεγάλου του γιου, ο 54χρονος τελικά πείστηκε να μην βάλει τέλος στη ζωή του και να παραδοθεί.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Ο δολοφόνος την ώρα που απειλούσε να αυτοκτονήσειcretapost

Το 7ωρο θρίλερ με τον συζυγοκτόνο

Το 7ωρο θρίλερ των διαπραγματεύσεων με τον συζυγοκτόνο αποκαλύπτει το cretalive, περιγράφοντας πως ο γιος της οικογένειας, που λίγες στιγμές είδε τη μητέρα του δολοφονημένη, έπρεπε να πείσει τον πατέρα του να μην αυτοκτονήσει.

Σχεδόν επτά ώρες διήρκησε η προσπάθεια της ομάδας των διαπραγματευτών της ΕΛ.ΑΣ μέχρι να πείσουν τον 54χρονο συζυγοκτόνο να απομακρυνθεί από το γκρεμό και να παραδοθεί στα χέρια τους. Ήταν μία διαδικασία εξουθενωτική, ψυχοφθόρα που πολλές φορές κινήθηκε σε τεντωμένο σχοινί. Σε απόσταση μόλις 50-100 μέτρων από το σημείο όπου κατακρεούργησε με 16 μαχαιριές την 48χρονη Νεκταρία, ο Γιάννης απειλούσε να πέσει στο κενό και ήταν φορές που οι αστυνομικοί φοβήθηκαν ότι πράγματι θα πηδήξει. Από την πρώτη στιγμή ενεργοποίησης της ομάδας, οι διαπραγματευτές προσπάθησαν να «διαβάσουν», όσο καλύτερα μπορούσαν, τον 54χρονο. Να αντλήσουν πληροφορίες για το προφίλ του μέσα από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον αλλά και μέσω του ψυχιάτρου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτές τις ημέρες, ίσως και χθες, είχε κλείσει ραντεβού με τον γιατρό προκειμένου να ξεκινήσει αγωγή καθώς τον τελευταίο καιρό είχε «βαρύνει» και χρειαζόταν βοήθεια.

Με τη δολοφονία και τη διαδικασία διαπραγμάτευσης να μεταδίδονται “on line”, οι διαπραγματευτές το πρώτο πράγμα που ζήτησαν ήταν να διακοπεί η σύνδεση στο κινητό τηλέφωνο του 54χρονου ώστε να μην έχει καμία πρόσβαση στο διαδίκτυο και καμία επικοινωνία με τον «έξω κόσμο».

Ο δραματικός ρόλος του γιου

Το ισχυρό «χαρτί» που έπαιξαν μέχρι τέλους τόσο εκείνοι όσο και τα άτομα που εν τέλει επιλέχθηκαν να «υπηρετήσουν» σαν στρατιώτες τη δύσκολη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, ήταν ότι η Νεκταρία βρισκόταν ακόμα εν ζωή. Δεν την είχε σκοτώσει. Η 48χρονη μητέρα ήταν στο χειρουργείο και έδινε μάχη για τη ζωή της. Με αυτόν τον τρόπο έδιναν διέξοδο στο αδιέξοδο στο οποίο είχε περιέλθει. Αφού ήταν ζωντανή, δεν είχαν τελειώσει όλα. Υπήρχε περιθώριο διόρθωσης και συγνώμης.

Σε αυτή τη διαδικασία επιστρατεύτηκε ακόμα και ο μεγάλος γιος της οικογένειας, μόλις 22 ετών, τραγική φιγούρα αυτού του οικογενειακού δράματος. Αυτός ο νέος, στη θέση του οποίου δεν θα ήθελε να βρίσκεται κανείς, αντίκρισε νεκρή την αγαπημένη του μητέρα και πριν καλά-καλά συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί, κλήθηκε να βοηθήσει όσο μπορούσε στο έργο των διαπραγματευτών και να στείλει «σήμα» στον πατέρα του ώστε να μην πέσει στο γκρεμό. Και όλα αυτά σε απόσταση 50 μέτρων από το άψυχο σώμα της μαμάς του. Και όταν πια εκείνος, μετά από ώρες πείστηκε να παραδοθεί και να μπει στο ασθενοφόρο, το παιδί κατέρρευσε ψυχολογικά, όπως μετέφεραν στο Cretalive αστυνομικές πηγές.

Ο 54χρονος πριν παραδοθεί ζήτησε να συνομιλήσει με φιλικό του πρόσωπο. Το άτομο αυτό υποβλήθηκε σε ειδική συνέντευξη και τελικά οι διαπραγματευτές έδωσαν το «πράσινο φως», σε αντίθεση με άλλο πρόσωπο, το οποίο κρίθηκε ακατάλληλο για τη διαδικασία. Η παρουσία του φίλου έπεισε τον Γιάννη να οπισθοχωρήσει από το γκρεμό και να δώσει τέλος σε αυτό το πολύωρο θρίλερ. Πίστευε πια ότι η Νεκταρία πράγματι ζούσε…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κατερίνα Καραβάτου: Βαρύ πένθος για την παρουσιάστρια

Κορονοϊός: Αποφασίζουν για νέα μέτρα την Τετάρτη – Όλες οι αλλαγές στην εστίαση

Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο Πέτρος Παπαϊωάννου, γνωστός ως «Πιέρο»



Πηγή άρθρου www.newsbomb.gr

You May Also Like

More From Author