Ιανός: Στο σκοτάδι βυθίστηκε το βράδυ η Ιθάκη – Πολλές φθορές σε σπίτια – Κοινωνία

Estimated read time 1 min read

Μεγάλα προβλήματα αντιμετώπισε όλη τη διάρκεια της βραδιάς η Ιθάκη, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται στο έλεος του “Ιανού” που σαρώνει το νησί. Σύμφωνα με όσα μετέφερε ο Δήμαρχος, Διονύσης Στανίτσας, από τις 3 π.μ. η Ιθάκη είχε βυθιστεί στο σκοτάδι, καθώς υπήρξε διακοπή ρεύματος.

Παράλληλα, σημαντικές φθορές έχουν υποστεί πολλά σπίτια, με αρκετές σκεπές να έχουν καταστραφεί, ενώ ζημιές έχουν υποστεί και αρκετά σκάφη στο λιμάνι που κινδυνεύουν να βουλιάξουν, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Δήμαρχος, τονίζοντας ωστόσο ότι οι κάτοικοι είναι ασφαλείς, κάποιοι εκ των οποίων “μεταφέρθηκαν και στον Δήμο”.

Η βροχόπτωση ήταν συνεχής και ισχυρή καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς, ενώ οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν και πτώση πολλών δέντρων, ενώ πολλά καταστήματα έχουν πλημμυρίσει.

Όπως είπε ο κ. Στανίτσας: “Είναι μία πολύ δύσκολη κατάσταση. Πυροσβεστική και Λιμενικό προσπαθούν να συντονίσουν, ενώ δεν έχουν έρθει επιπλέον δυνάμεις αφού δεν είναι εύκολη η πρόσβασή τους στο νησί. Είχαμε και προβλήματα με την κινητή τηλεφωνία”.

Παρασύρθηκε σκάφος, σώθηκαν οι επιβαίνοντας

Επίσης, ένα αγκυροβολημένο ιστιοφόρο σκάφος, σημαίας Ελβετίας, παρασύρθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων και προσέκρουσε σε βραχώδη ακτή στη θαλάσσια περιοχή Σχίνου, ανατολικά της Ιθάκης. Οι δύο επιβαίνοντες του σκάφους αποβιβάστηκαν με ιδία μέσα στην ακτή και είναι καλά στην υγεία τους. Στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το ιστιοφόρο πνέουν ισχυροί άνεμοι 8 μποφόρ.

Ενημερωθείτε για την πορεία του “Ιανού” από τη live πλατφόρμα του News 24/7.



Πηγή άρθρου www.news247.gr

You May Also Like

More From Author