Θεσσαλονίκη: Κραυγή αγωνίας από γιατρό στο «Παπανικολάου»

Estimated read time 1 min read

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης με τους ασθενείς κορωνοϊού, περιγράφει με αναρτήσεις του στο Facebook, γιατρός αναισθησιολόγος που εργάζεται στο νοσοκομείο.

Ο Δανιήλ Κωνσταντινίδης κάνει λόγο για «υγειονομικό πόλεμο άνευ προηγουμένου, τέτοιου που όμοιο του δεν έχει συναντήσει καμία γενιά που αυτή τη στιγμή κατοικεί στον πλανήτη. Σε ένα πόλεμο, όλοι υπηρετούμε την πατρίδα χωρίς ερωτήσεις, ειρωνίες, αμφισβητήσεις, και “ναι μεν, αλλά”. Την υπηρετούμε τηρώντας τα μέτρα, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες και βοηθώντας το σύστημα υγείας, με τις όποιες αναμφισβήτητες και τρανταχτές αδυναμίες του, να παραμείνει όρθιο».

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

giatros_thesaloniki

Σε προηγούμενη ανάρτησή του, αναφέρεται στις καθημερινές διασωληνώσεις που γίνονται στο «Παπανικολάου» και οι οποίες αφορούν ακόμα και σε «40χρονους και 50χρονους απόλυτα υγιείς κατά τα άλλα. Η αγωνία που ζωγραφίζεται στα μάτια των περισσοτέρων πριν τους διασωληνώσουμε δεν περιγράφεται εύκολα. Κάποιοι ρωτάνε αν προλαβαίνουν να τηλεφωνήσουν στις οικογένειες τους, να τους πουν ότι πηγαίνουν στην εντατική, σε ένα ταξίδι δηλαδή με άγνωστο προορισμό. Κάποιοι κλαίνε πριν διασωληνωθούν. Ναι, τόσο έντονες και τραγικές είναι εκείνες οι ώρες, και όσο σκληρά και αν ακούγονται αυτά, είναι η πραγματικότητα που ζούμε».

Η ανάρτηση:


anartisi2

Συγκλονίζουν οι εικόνες από τη ΜΕΘ του «Παπανικολάου»

Συγκλονίζουν οι εικόνες από την Εντατική στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, σε μια περιοχή όπου δίνεται τεράστια μάχη για να ελεγχθεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Ασθενείς, όπως καταγράφεται σε βίντεο του Mega, από 39 έως 60 ετών ο ένας δίπλα στον άλλον, δίνουν τη δική τους μάχη για τη ζωή.

Ειδήσεις σήμερα: 

Καταστηματάρχης βρέθηκε δολοφονημένος στο σπίτι του στη Χαλκίδα

Βουλή: Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας

Η Τουρκία «πνίγει» το Καστελόριζο – Το σχέδιο «αποκοπής» του από τα νησιά του Αιγαίου

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author