Θεσσαλονίκη: Είχε ξαναμπεί στο σπίτι της 88χρονης ο 20χρονος δράστης

Estimated read time 1 min read

Σοκ προκαλεί η είδηση του θανάτου μίας 88χρονης, η οποία έχασε τη ζωή της μετά από ξυλοδαρμό που δέχτηκε από έναν 20χρονο διαρρήκτη, ο οποίος μπήκε στο σπίτι της, στον Βαθύλακκο Θεσσαλονίκης, για να τη ληστέψει.
Ο 20χρονος κάτοικος της περιοχής, με προβλήματα αλκοολισμού και ψυχολογικά -κατά πληροφορίες- εισήλθε τα μεσάνυχτα της περασμένης Τετάρτης (1/9) στο σπίτι της ηλικιωμένης για να κλέψει. Ο δράστης χτύπησε την γυναίκα για του πει που είναι τα λεφτά, αλλά έφυγε χωρίς να πάρει ούτε ευρώ.

Η άτυχη ηλικιωμένη μεταφέρθηκε την επόμενη ημέρα του περιστατικού στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και κατέληξε μετά από τρεις ημέρες νοσηλείας στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο δράστης προσήχθη για εξέταση στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών και σήμερα ομολόγησε τις πράξεις του.

Ο 20χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.

Είχε ξαναμπεί στο σπίτι της ηλικιωμένης ο δράστης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, ο δράστης είχε ξαναμπεί πριν από 10 μήνες στο σπίτι της άτυχης γυναίκας και είχε καταφέρει να της κλέψει 640 ευρώ και άλλα αντικείμενα.

Ο δράστης προσπάθησε να διαρρήξει ξανά το σπίτι της 88χρονης, ξυλοκοπώντας την άγρια αυτή τη φορά και φεύγοντας με άδεια χέρια.

drastis_3

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα σήμερα, η άτυχη ηλικιωμένη μεταφέρθηκε την επόμενη ημέρα του περιστατικού στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και κατέληξε μετά από τρεις ημέρες νοσηλείας στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Εξιχνιάσθηκε, έπειτα από μεθοδική και ενδελεχή έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή συνεργείου της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, υπόθεση απόπειρας ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατό της.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 20χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη σήμερα (07-09-2021) δυνάμει σχετικού εντάλματος που εκδόθηκε.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, βραδινές/πρώτες πρωινές ώρες της 01/02-09-2021, ο συλληφθείς εισήλθε στην οικία 88χρονης στην περιοχή του Βαθύλακκου Θεσσαλονίκης, όπου με τη χρήση σωματικής βίας προσπάθησε ανεπιτυχώς να εντοπίσει και να αφαιρέσει χρηματικό ποσό.

Η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης, όπου κατέληξε έτερη ημέρα.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, ο παραπάνω αναζητήθηκε και εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, σε περιοχή της Ευκαρπίας.

Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι προ δέκα μηνών περίπου, ο 20χρονος εισήλθε στην ίδια οικία και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (640) ευρώ και αλλά αντικείμενα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές».

Πηγή: GRTimes

Ειδήσεις σήμερα:

Εμβολιασμός εφήβων: Αύξηση 90% στα κρούσματα κορωνοϊού σε ανήλικους από τον Ιούλιο

Βασιλακόπουλος: «Έχουμε χάσει 3 Ελληνόπουλα, κάθε βδομάδα σχεδόν ένα παιδί νοσηλεύεται σε ΜΕΘ»

Μίκης Θεοδωράκης: Το απίστευτο παρασκήνιο που εκτυλίσσεται στη σκιά του αποχαιρετισμού του

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author