Θεσσαλονίκη-Δολοφονία Άλκη: Καταιγιστικές οι εξελίξεις

Estimated read time 1 min read

Καταιγιστικές ήταν την Κυριακή οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της άγριας δολοφονίας του Άλκη πριν από λίγες ημέρες στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης.

Το κατώφλι του εισαγγελέα αναμένεται να περάσουν σήμερα τα οχτώ άτομα που συνελήφθησαν την Κυριακή.

Πρόκειται για επτά Έλληνες κι έναν αλλοδαπό, ηλικίας από 20 έως 23 ετών.

Ο ένατος κατηγορούμενος, είναι ο 23χρονος αλλοδαπός ο οποίος συνελήφθη ένα 24ωρο μετά τη δολοφονία του Άλκη και ο οποίος θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας.

Εντάλματα σύλληψης εκκρεμούν για δύο ακόμα άτομα, με την Αστυνομία να συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει η ΕΛΑΣ, όλοι τους ήταν παρόντες στη φονική επίθεση. Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως στην επίθεση πήραν μέρος περίπου 12 άτομα τα οποία πήγαν στο σημείο με τέσσερα ΙΧ.

Κάποιοι από τους συλληφθέντες και συγκεκριμένα τρεις στον αριθμό παραδέχονται ότι ήταν στο περιστατικό της δολοφονικής επίθεσης, αναφέρουν αστυνομικές πηγές στο Skai.gr.

Ο Αλέξης Κούγιας, ο συνήγορος της οικογένειας του Άλκη και των άλλων δύο φίλων του που τραυματίστηκαν την ημέρα της επίθεσης από τους χούλιγκαν θα ζητήσει η δίκη για την υπόθεση του Άλκη να διεξαχθεί σε άλλη πόλη της Ελλάδας και όχι στη Θεσσαλονίκη. Κι αυτό προκειμένου να μην υπάρχει φόβος και επηρεασμός από όσους κληθούν να αποφασίσουν κατά των δραστών.

Έρευνες στην Αλβανία

Την ίδια στιγμή, ένας εκ των δραστών ενδέχεται να έχει διαφύγει στην Αλβανία. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που έρευνες θα διεξαχθούν και στην γειτονική χώρα.

Ενδεικτικά είναι, δε, τα όσα είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Λευτέρης Οικονόμου, ο οποίος ανέφερε ότι «αν κάποιος διέφυγε υπάρχουν συγκεκριμένες δικονομικές διαδικασίες για την κίνηση όλων εκείνων των διαδικασιών για να λογοδοτήσει ο κάθε δράστης στη δικαιοσύνη».

Σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη βία στον αθλητισμό

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη βία στον αθλητισμό θα πραγματοποιηθεί αύριο, Δευτέρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, και των συναρμόδιων υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, και Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα.

Η σύσκεψη έρχεται στον απόηχο της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, και ενώ οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Μητσοτάκης είχε επικοινωνήσει προ ημερών με την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας να δοθεί προτεραιότητα στην εξιχνίαση του συγκεκριμένου εγκλήματος.

Δήλωση Θεοδωρικάκου μετά τις συλλήψεις: Η έρευνα θα φθάσει μέχρι το τέλος

Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στις έρευνες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη και τις σχετικές ανακοινώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε:

«Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι είναι ζήτημα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία, για την δικαιοσύνη, για την πολιτεία συνολικά, η έρευνα για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη να φτάσει μέχρι το τέλος. Να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη. Αυτό ήταν και είναι το καθήκον του κράτους δικαίου και αυτό γίνεται πραγματικότητα τώρα. Άμεση απόδοση δικαιοσύνης και πρωτοβουλίες για να μπει τέλος σε αυτή την παράλογη βία και τον χουλιγκανισμό».

Α.Σ ΑΡΗΣ: Μεταφέρει τα αφιερώματα του Άλκη σε ασφαλές σημείο λόγω επερχόμενης κακοκαιρίας

Ο Α.Σ. ΑΡΗΣ ενημερώνει ότι το πρωί της Δευτέρας 07/02 θα συγκεντρώσει ό,τι έχει αποθέσει ο κόσμος προς τιμήν του Άλκη. Η αιτία είναι η κακοκαιρία η οποία αναμένεται να πλήξει τη Θεσσαλονίκη.

Ο Α.Σ. ΑΡΗΣ δε θέλει σε καμία περίπτωση να προκληθεί η παραμικρή φθορά λόγω καιρού στα αφιερώματα που κατέθεσαν εκατοντάδες άνθρωποι, από την οικογένεια του συλλόγου, αλλά και φίλαθλοι – εκπρόσωποι δεκάδων ομάδων, για να τιμήσουν τη μνήμη του Άλκη. Συνεπώς, θα συγκεντρώσει τα πάντα σε χώρο του Ερασιτέχνη, ο οποίος θα ανακοινωθεί, ώστε ο κόσμος να συνεχίσει να αποτίει φόρο τιμής στον Άλκη. Κατόπιν, σε συνεννόηση με τους γονείς του 19χρονου φίλου μας, θα αποφασιστεί τι μέλλει γενέσθαι.

 

Πηγή άρθρου parallaximag.gr

You May Also Like

More From Author