Θεσσαλονίκη: Αναστάτωση στο «Γεννηματάς» -Ανεμβολίαστη αναισθησιολόγος βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό | ΕΛΛΑΔΑ

Estimated read time 1 min read

Αναισθησιολόγος, που δεν έχει εμβολιαστεί, βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό το περασμένο Σάββατο, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την εφημερίδα «Μακεδονία», η εν λόγω αναισθησιολόγος απομακρύνθηκε και μπήκε σε καραντίνα. Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» μίλησε για το θέμα ο οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ και αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του «Γ. Γεννηματάς», Πέτρος Κετικίδης, εξηγώντας ότι ήταν τρία ακόμη άτομα στην ομάδα του χειρουργείου, με την ίδια να νιώθει αδιαθεσία.

«Βρέθηκε θετική και απομακρύνθηκε»

«Έκανε rapid test και μοριακό έλεγχο. Βρέθηκε θετική και απομακρύνθηκε. Η αίθουσα του χειρουργείου που βρισκόταν, έκλεισε και απολυμάνθηκε και τα χειρουργεία συνεχίστηκαν κανονικά. Δεν σταμάτησαν καθόλου τα χειρουργεία. Σε ένα χειρουργείο συμμετείχε. Γίνεται ιχνηλάτηση σε όλους όσους ήρθαν σε επαφή μαζί της σε εκείνο το χειρουργείο και όλοι μέχρι στιγμής είναι αρνητικοί», ανέφερε ο κ. Κετικίδης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό εμβολιασμένων συναδέλφων. Αλλά υπάρχει και ένα μέρος συναδέλφων που προσελήφθη πρόσφατα. Γιατί δεν τους εμβολίασαν πριν αναλάβουν; Αυτοί μπήκαν στο σύστημα πριν από 1-2 μήνες και θα πάρουν σειρά εμβολιασμού σε 2-3 μήνες. Είναι επικουρική η συνάδελφος, δεν έχει πολύ χρόνο που έχει προσληφθεί», προσέθεσε.

«Δυνατότητα για όλους τους υγειονομικούς να εμβολιαστούν με προτεραιότητα»

Και όπως ανέφερε ο κ. Κετικίδης, το πρόγραμμα εμβολιασμού για τους μόνιμους είχε γίνει τον Δεκέμβριο, τονίζοντας ότι δεν υπήρξε άλλος οργανωμένος εμβολιασμός των υγειονομικών. «Μπήκαν στην κανονική σειρά όπως μπαίνει ο απλός πολίτης», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, δήλωσε ότι «υπάρχει δυνατότητα όλων των υγειονομικών να εμβολιαστούν με προτεραιότητα. Στα περισσότερα νοσοκομεία υπήρξε και δεύτερη εμβολιαστική κάλυψη. Και τώρα μπορεί να μπει κάποιος σε σειρά προτεραιότητας και πρέπει να γίνει για τους λίγους υγειονομικούς που έχουν μείνει ακάλυπτοι».

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Πηγή άρθρου www.iefimerida.gr

You May Also Like

More From Author