Θεοδωρίδου: Τα αντισώματα παραμένουν έως και 13 μήνες

Estimated read time 1 min read

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, αναφέρθηκε σε μια πολυκεντρική μελέτη, που έγινε σε επαγγελματίες υγείας που είχαν μολυνθεί και στη συνέχεια εμβολιάστηκαν, η οποία κατέληξε στο ότι τα αντισώματα παραμένουν μέχρι και για 13 μήνες και μειώνουν την πιθανότητα της επαναλοίμωξης.

Η κ. Θεοδωρίδου τόνισε χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για την «πρώτη μελέτη που επιβεβαιώνει την παραμονή εξουδενωτικών αντισωμάτων και την μείωση του κινδύνου επαναλοίμωξης».

«Η μελέτη συμπεριέλαβε πάνω από 1.300 άτομα που νόσησαν και εμβολιάστηκαν», τόνισε, λέγοντας ότι η μελέτη είναι ενθαρρυντική, καθώς «είναι η πρώτη που μιλά για προστασία από την ανοσία μεγαλύτερη του ενός έτους».

Σημείωσε ότι για όσους έχουν νοσήσει η σύσταση είναι μία δόση εμβολίου.

Δεν ισχύει ότι οι μεταλλάξεις αδυνατίζουν την ισχύ των εμβολίων, είπε για να υπογραμμίσει: «Ο κύριος τρόπος αντιμετώπισης των μεταλλάξεων είναι ο άμεσος εμβολιασμός όλων».

«Τα υπάρχοντα εμβόλια μας προστατεύουν από την σοβαρή νόσο και το θάνατο και σε σημαντικό βαθμό και από τις μεταλλάξεις», τόνισε.

«Είμαι λεύτερος τώρα»: Σε αυτή τη φράση ενός ηλιωμένου συμπολίτη μας, που ολοκλήρωσε τον εμβολιασμό του αναφέρθηκε -καταληκτικά- η κ. Θεοδωρίδου.

Συνέντευξη με rapid test

Η Μαρία Θεοδωρίδου, αρχίζοντας τη συνέντευξη Τύπου, χαιρέτισε την παρουσία των δημοσιογράφων στην αίθουσα, οι οποίοι είχαν υποβληθεί σε rapid test πριν την είσοδό τους στην αίθουσα Τύπου.

«Η εβδομάδα αρχίζει πιο αισιόδοξα», είπε.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr

You May Also Like

More From Author