Θεμιστοκλέους: «Είμαστε έτοιμοι για τρίτη δόση», ποιους θα αφορά

Estimated read time 1 min read

Έτοιμος να ανταποκριθεί είναι σύμφωνα με τον Μάριο Θεμιστοκλέους ο κρατικός μηχανισμός για να ανταποκριθεί σε ένα ενδεχόμενο τρίτης δόσης του εμβολίου για κάποιους πολίτες, ανέφερε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.


Όπως πάντως ανέφερε καμία χώρα στην ΕΕ δεν έχει ακόμα δώσει έγκριση για τρίτη δόση, ενώ φρόντισε να σκιαγραφήσει ποιους θα αφορά μια ενδεχόμενη τρίτη δόση. «Τους ανοσοκατεσταλμένους και τους ηλικιωμένους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα ο Μάριος Θεμιστοκλέους τόνισε σχετικά με το ενδεχόμενο ανάγκης για τρίτη δόση του εμβολίου. «Επιχειρησιακά είμαστε έτοιμοι να μπορούμε να υποδεχθούμε την τρίτη δόση. Κατευθηντήριες θα δώσει η εθνική επιτροπή. Δεν φαίνεται να χρειάζεται προς το παρόν. Η Εθνική Επιτροπή θα κινηθεί μάλλον σε ανοσοκατασταλμένους και με βάση το πότε έγινε ο εμβολιασμός. Αν η Επιτροπή το αποφασίσει θα μπορούμε να το υλοποιήσουμε

Καμία χώρα της ΕΕ δεν έχει αποφασίσει τρίτη δόση. Ανοσοκατασταλμένοι και μεγάλες ηλικίες έχουν μειωμένη απάντηση στο εμβόλιο. Οι έξι μήνες δεν ισχύουν. Η γενική γραμμή θα κινηθεί σ’ αυτό που σας περιγράφω».

Πηγή άρθρου www.dikaiologitika.gr

You May Also Like

More From Author