Η ώρα των πολιτικών αρχηγών [LIVE]

Estimated read time 1 min read

Αλέξης Τσίπρας – Κυριάκος Μητσοτάκης

EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Κορυφώνεται η αντιπαράθεση για το εργασιακό έκτρωμα που φέρνει με μορφή νομοσχεδίου η κυβέρνηση. Οι πολιτικοί αρχηγοί θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στη Βουλή ενώ θα ακολουθήσει η διεξαγωγή της ψηφοφορίας. Συνδικάτα και εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει συλλαλητήρια.

Ολοκληρώνεται σήμερα η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή για το αντεργατικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Η αντιπαράθεση κορυφώνεται με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, οι οποίοι τις επόμενες ώρες θα απευθυνθούν στην εθνική αντιπροσωπεία. Θα ακολουθήσει η διεξαγωγή της ψηφοφορίας, για την οποία ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης έχει καταστήσει σαφές ότι θα είναι ονομαστική, πιστεύοντας πως με αυτό τον τρόπο θα «στριμώξει» την αντιπολίτευση οδηγώντας την σε ψήφιση ορισμένων διατάξεων.

Μια πρόγευση για τους υψηλούς τόνους στους οποίους αναμένεται να κινηθεί η συζήτηση στην Ολομέλεια έδωσαν χθες βουλευτές και εκπρόσωποι των κομμάτων.

Στο μεταξύ, παρά την προκλητική προσπάθεια της κυβέρνησης να κατασυκοφαντήσει το απεργιακό κίνημα και να κάνει… πρόβα τζενεράλε για τις απεργοκτόνες διατάξεις του νομοσχεδίου, οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να δώσουν δυναμική απάντηση στον δρόμο.

Τα άρθρα που έχουν προκαλέσει την οργή των εργαζομένων

Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας με ατομικές συμφωνίες, η καθιέρωση χρονικών ορίων εργασίας, η ρύθμιση για τις υπερωρίες, οι παρεμβάσεις στο συνδικαλιστικό νόμο, έχουν βρεθεί στο στόχαστρο του εργατικού κινήματος και μέρους της αντιπολίτευσης.

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author