Η Τουρκία απορρίπτει τις «ρηχές» εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός στον Καύκασο

Estimated read time 1 min read

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2020, 18:54

Η Τουρκία απέρριψε σήμερα τις «ρηχές» εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός στον Νότιο Καύκασο, όπου υποστηρίζει το Αζερμπαϊτζάν, έπειτα από επτά ημέρες σφοδρών μαχών με αρμενικές δυνάμεις του αποσχισθέντος θυλάκου Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ενώ η Ρωσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γαλλία καλούν σε τερματισμό των εχθροπραξιών, η περιφερειακή δύναμη Τουρκία υποστηρίζει σθεναρά τους Αζέρους και επαναλαμβάνει πως οι Αρμένιοι «εισβολείς», όπως τους χαρακτηρίζει, πρέπει να αποσυρθούν.

Η Αρμενία δήλωσε χθες, Παρασκευή, πως θα εργαστεί με τις τρεις μεγάλες δυνάμεις προς την επίτευξη μιας κατάπαυσης του πυρός. Όμως ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είπε πως δεν πρέπει να έχουν οποιονδήποτε ρόλο στην ειρήνευση και δήλωσε σήμερα πως η Άγκυρα στέκεται στο πλευρό των «καταπιεσμένων» στον Νότιο Καύκασο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα La Stampa πως η Ρωσία θα μπορούσε να διαδραματίσει έναν ρόλο ενδιάμεσου σε μια κατάπαυση του πυρός «μόνο αν είναι ουδέτερη».

«Οι ρηχές εκκλήσεις για μια άμεση παύση των εχθροπραξιών και για μόνιμη κατάπαυση του πυρός δεν θα είναι χρήσιμες αυτή τη φορά», δήλωσε, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η Μόσχα έχει υπογράψει αμυντική συμφωνία με την Αρμενία, αλλά έχει καλές σχέσεις και με το Αζερμπαϊτζάν.

Το Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπου οι Αρμένιοι αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων, δήλωσε σήμερα πως άλλοι 51 στρατιώτες σκοτώθηκαν στον πόλεμο με το Αζερμπαϊτζάν, σε μια απότομη αύξηση του απολογισμού των νεκρών έπειτα από ένα επταήμερο σφοδρών μαχών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2020, 18:54

Πηγή άρθρου www.zougla.gr

You May Also Like

More From Author