Η συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού για τις πυρκαγιές

Estimated read time 1 min read

Για τις εξελίξεις στο θέμα των καταστροφικών πυρκαγιών που πλήττουν τις τελευταίες ημέρες τη χώρα μας παραχωρεί συνέντευξη τύπου αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

 

 

Αμέσως μετά την εισαγωγική τοποθέτησή του στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τις εξελίξεις στο θέμα των πυρκαγιών απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Σε ερώτηση σχετικά με τις τυχόν αστοχίες που θα εντοπιστούν και τις ευθύνες που θα αποδοθούν και το κατά πόσο αυτή η απόδοση θα γίνει σε πολιτικό ή υπηρεσιακό επίπεδο, ο πρωθυπουργός απάντησε:

Μίλησα απηχώντας και το προσωπικό μου συναίσθημα αλλά αξιολογώντας και τον ρόλο μου ως πρωθυπουργός και ζήτησα συγνώμη από τους πολίτες. Το έκανα γιατί το αισθάνθηκα ως μία προσωπική ανάγκη. Όταν αυτά που βλέπεις γύρω σου σε συγκλονίζουν και αντιδράς.

Αυθόρμητη συμπεριφορά αλλά και πολιτική πράξη ήταν η συγνώμη μου που σηματοδοτεί την απόφαση για δράση. Είναι μία προωθητική ενέργεια, η αφετηρία για να γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν ώστε να μην επαναληφθεί αυτή η εμπειρία στο μέλλον.

Κάποια μαθήματα τα έχουμε ήδη πάρει. Οι ευθύνες στο βαθμό που μπορούν να προσωποποιηθούν θα αποδοθούν την κατάλληλη στιγμή και σίγουρα όχι την ώρα της μάχης.

Οι ευθύνες δε ναφορούν μόνο σε πρόσωπα και δεν πρέπει να αποδίδονται εν βρασμώ ψυχής. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν διστάζει να αναγνωρίσει τα λάθη της.

Πηγή: skai.gr

Πηγή άρθρου www.skai.gr

You May Also Like

More From Author