Η πρώτη φωτογραφία και τα βίντεο των δύο εκτελεστών του Γιώργου Καραϊβάζ | ΕΛΛΑΔΑ

Estimated read time 1 min read

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε η πρώτη φωτογραφία και δύο βίντεο που καταγράφουν τις κινήσεις των δύο εκτελεστών του Γιώργου Καραϊβάζ.

Στη φωτογραφία, αλλά και στα βίντεο που αποτύπωσαν κάμερες ασφαλείας από γειτονικά σπίτια στην περιοχή του Αλίμου, καταγράφονται οι δύο εκτελεστές πριν και μετά τη στυγερή δολοφονία. Συγκεκριμένα η φωτογραφία τους καταγράφει να αποχωρούν από το σημείο που δολοφόνησαν τον άτυχο δημοσιογράφο και να κατευθύνονται προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αντίστοιχα, τα βίντεο καταγραφούν τους εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ επτά λεπτά πριν τη δολοφονία. Οι δράστες φέρονται να βρίσκονται 400-500 μέτρα από το σημείο της δολοφονίας, κάνοντας γύρους για να μην δώσουν στόχο. Ο συνεπιβάτης μοιάζει να είναι σε ετοιμότητα και δεν αποκλείεται να έχει το όπλο ανάμεσα στα πόδια του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βίντεο: Οι εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ

Ο οδηγός του scooter μάρκας Beverly φαίνεται να φοράει κράνος, ενώ ο συνεπιβάτης, ο οποίος -σύμφωνα με τις μαρτυρίες- κατέβηκε από το δίκυκλο και τραυμάτισε θανάσιμα τον δημοσιογράφο φοράει σκουφάκι και περιλαίμιο.

Η πρώτη φωτογραφία των δύο εκτελεστών του Γιώργου Καραϊβάζ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρώτη φωτογραφία των δύο εκτελεστών του Γιώργου Καραϊβάζ
Η πρώτη φωτογραφία των δύο εκτελεστών του Γιώργου Καραϊβάζ

Οι αρχές δεν αποκλείουν συνεργός των δραστών να τους ειδοποίησε για την ώρα που ο Γιώργος Καραϊβάζ έφυγε από το STAR περίπου στις 14:00 για το σπίτι του στον Αλιμο, προκειμένου να υπολογίσουν τον χρόνο άφιξης. Ωστόσο, το γεγονός πως οι εκτελεστές έκαναν γύρους γύρω από το σημείο, ενδεχομένως να υποδηλώνει πως γνώριζαν το πρόγραμμα του δημοσιογράφου και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή προκειμένου να χτυπήσουν.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον εκτελεστή

Στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 μίλησε αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον εκτελεστή του δημοσιογράφου. Πρόκειται για έναν από τους τρεις δημοτικούς υπαλλήλους που βρίσκονταν στο σημείο της δολοφονίας και έχει ήδη δώσει κατάθεση στις Αρχές.

«Ήμουν μπροστά και είδα τον δολοφόνο που έριξε δύο σφαίρες στον Γιώργο, ο οποίος στηρίχτηκε στη μηχανή μου που ήταν παρκαρισμένη», είπε ο αυτόπτης μάρτυρας και συνέχισε πως ο δράστης πυροβόλησε από πίσω τον δημοσιογράφο, που έπεσε στο πεζοδρόμιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο δολοφόνος πήγε πίσω του και όπως είχε πέσει κάτω του έριξε 4 σφαίρες στο κεφάλι του», συμπλήρωσε και εξήγησε ότι, ήταν σε απόσταση περίπου πέντε μέτρων.

Η περιγραφή του δράστη

Περιγράφοντας τον εκτελεστή είπε πως ήταν ψηλός, περίπου 1.80μ. με σκουφάκι και γυαλιά ηλίου, ενώ φορούσε ένα πράσινο μπουφάν. «Ο δολοφόνος ανέβηκε στο σκουτεράκι κι έφυγε προς (την οδό) Γεωργίου Παπανδρέου, μετά φωνάξαμε με τα παιδιά την αστυνομία» συνέχισε: «Ο θόρυβος ήταν σαν εξάτμιση, το όπλο το είδα, ήταν με σιγαστήρα», κατέληξε. .

«Γραφεία ενοικιάσεως» δολοφόνων βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από το άγριο έγκλημα

Οι αξιωματικοί τη ΕΛ.ΑΣ. «βλέπουν» το modus operandi της «Greek Mafia» πίσω από το ειδεχθές έγκλημα, με την εκτέλεση του δημοσιογράφου να είναι τόσο καλά σχεδιασμένη ώστε οι αστυνομικοί να κάνουν λόγο για «συμβόλαιο θανάτου».

Οι άνδρες της αστυνομίας προσπαθούν να συνθέσουν το παζλ και να βρουν το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δράστες από τα βίντεο των τριγύρω καταστημάτων και κατοικιών αλλά και από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας.

Οι επιτελείς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής δεν αποκλείουν οι εκτελεστές του δημοσιογράφου να ήρθαν στη χώρα μας από το εξωτερικό και κάνουν λόγο για «γραφεία ενοικιάσεως» δολοφόνων, δηλαδή πληρωμένους εκτελεστές που ήρθαν στη χώρα για να εκτελέσουν το συμβόλαιό τους.

Οι εκτελεστές από το εξωτερικό αποτελούν συνηθισμένη τακτική τα τελευταία χρόνια, καθώς αστυνομικός που συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών ανέφερε πως «πιθανότατα οι εκτελεστές δεν γνώριζαν καν ποιο είναι το θύμα τους», ενώ δεν δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να έχουν αναχωρήσει ήδη από τη χώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσον αφορά στο πιστόλι των 9MM που χρησιμοποίησε ο εκτελεστής του δημοσιογράφου, είναι «καθαρό», δεν έχει χρησιμοποιηθεί δηλαδή σε άλλη έκνομη ενέργεια, κάτι που ήταν αναμενόμενο για τους αρμόδιους αξιωματικούς, που μιλούν για συμβόλαιο θανάτου και ενοικιαζόμενους εκτελεστές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Πηγή άρθρου www.iefimerida.gr

You May Also Like

More From Author