Η Ν.Δ. κατέθεσε τροποποιήσεις για τον αντιρατσιστικό νόμο

International Edition Η Ν.Δ. κατέθεσε τροποποιήσεις για τον αντιρατσιστικό νόμοΣυμπεραλβάνει σε αυτές την ποινικοποίηση της άρνησης του ΟλοκαυτώματοςΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  30/05/2013 09:09 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:  30/05/2013 18:29 Η Ν.Δ. κατέθεσε τροποποιήσεις για τον αντιρατσιστικό νόμοΟ Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς απευθύνει χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της τελετής μνήμης για τα 6 εκατομμύρια Εβραίων της Ευρώπης και των 50 χιλιάδων Εβραίων της Θεσσαλονίκης που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου ΠολέμουΠρόταση νόμου, η οποία θα συμπληρώνει το επαρκές -κατά τη γνώμη της- νομοθετικό πλαίσιο κατά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού κατέθεσε η ΝΔ. 

Ουσιαστικά πρόκειται για προσθήκη τεσσάρων άρθρων στον Ν. 927/1979. Στα άρθρα αυτά περιγράφονται τα εγκλήματα του Ολοκαυτώματος και οι κυρώσεις που απορρέουν από την άρνησή τους.

Κύκλοι από τη ΝΔ εκφράζουν την ελπίδα τους η πρόταση να υπερψηφιστεί από όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου. 

Σημειώνεται ότι η Διάσκεψη των Προέδρων θα αποφασίσει για την διαδικασία συζήτησης των δύο αντιρατσιστικών προτάσεων νόμου καθώς το πρωί κατέθεσαν από κοινού τη δική τους πρόταση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

ΠΑΣΟΚ: Δεν αρκούν οι προσθήκες

Πηγές της Ιπποκράτους σχολίαζαν ότι είναι η τρίτη φορά που η ΝΔ αλλάζει άποψη για τη νομοθεσία σχετικά με την καταπολέμηση των φαινομένων ρατσισμού.

Μετά το πέρας της διάσκεψης των προέδρων, ο Γιάννης Μανιάτης δήλωσε μεταξύ άλλων: 

«Είναι προφανές ότι πρώτα θα συζητηθεί η δική μας πρόταση νόμου, η πρόταση που έχουν καταθέσει από κοινού ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά. Άρα, το ερώτημα είναι πώς θα σταθούν τα υπόλοιπα κόμματα στην πρώτη συζήτηση που θα γίνει έναντι της πρότασης που από κοινού έχουμε υποβάλλει τα δύο κόμματα».

Αργότερα η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία δήλωσε:

«Ας ελπίσουμε ότι η ΝΔ έχει αρχίσει να καταλαβαίνει -μετά και από τις αντιδράσεις- ότι είναι μεγάλο πολιτικό και θεσμικό λάθος να μην προωθηθεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Ελπίζουμε να καταλάβει σύντομα ότι στο ζήτημα της αντιμετώπισης του ναζισμού και της ξενοφοβίας δεν αρκούν οι προσθήκες.»

ΣΥΡΙΖΑ: Επικοινωνιακοί αντιπερισπασμοί

Για επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς ερασιτεχνικής φύσης κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις κινήσεις της ΝΔ, αλλά και των ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, που στηρίζουν την κυβέρνηση.

«Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, τελώντας υπό μνημονιακή ομηρία, διαμηνύουν σε όλους τους τόνους ότι δεν σκοπεύουν να αμφισβητήσουν την κυβερνητική συνοχή, παραδεχόμενοι έτσι το πλήρες στρατηγικό τους αδιέξοδο.

» Η πρόταση νόμου που από κοινού καταθέτουν τα δύο κόμματα, αλλά και η ξεχωριστή πρόταση νόμου της ΝΔ, όχι μόνο δεν κρύβει τις αντιφάσεις και τα κυβερνητικά αδιέξοδα, αλλά τα αναδεικνύει στο έπακρον.»


Πηγή άρθρου: ΤΟ ΒΗΜΑ

You May Also Like

More From Author