Η κόλαση μιας 17χρονης influencer με 4 εκατ. followers και έναν ψυχοπαθή θαυμαστή

Estimated read time 1 min read

Αν η συσσώρευση follower είναι παιχνίδι, η έντονη δραστηριότητα και η αυτο-έκθεση στα social media μπορούν να γίνουν εφιάλτης. Σαν αυτό που ζει η Ava Rose Beaune, μια 17χρονη από το Κάλγκαρι του Καναδά με περίπου 4 εκατ. άτομα να παρακολουθούν οτιδήποτε μοιράζεται σε TikTok και Instagram. Τα επιδοκιμαστικά like σε οτιδήποτε αναρτά (κυρίως σύντομα βίντεο όπου ακκίζεται παριστάνοντας την τραγουδίστρια με playback) ξεπερνούν τα 66 εκατομμύρια.

H Ava είχε την αθώα και αφελή φιλοδοξία να γίνει influencer. Μέσω των αλγοριθμικών τρικ, τα προφίλ της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πλημμύρισαν από θαυμαστές. Το εφηβικό όνειρο έγινε πραγματικότητα και η ίδια ήταν πανευτυχής -αλλά μόνο για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Έως τη στιγμή που κάποιος άγνωστος, ένας ψηφιακός πειρατής, υφάρπαξε την ταυτότητα της Ava στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ξαφνικά οι φίλοι της νεαρής άρχισαν να τη ρωτούν ανήσυχοι τι έτρεχε. Η οικογένειά της πίστευε ότι έχει αυτοκτονικές τάσεις, βάσει όσων αναρτούσε στα social media. Η ίδια δεν είχε ιδέα ότι κάποιος χάκερ έγραφε αντ’ αυτής σαν υποψήφιος αυτόχειρ. Το μόνο παράξενο που είχε παρατηρήσει τις τελευταίες ημέρες η Ava, ήταν μια προσωρινή διακοπή της σύνδεσής της στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Υπήρχε όμως κάποιος ο οποίος τηλεφωνούσε στους γονείς της, απαιτώντας επίμονα να μιλήσει μαζί της. Εν τέλει κάλεσε την Ava απευθείας, αφού προηγουμένως της είχε στείλει μια σειρά από SMS στα οποία την ενημέρωνε ότι είχε αποκτήσει πρόσβαση και ήλεγχε όλους τους λογαριασμούς της σε Facebook, Instagram, Twitter και TikTok τις επαφές, τα μηνύματα κ.λπ.

Στο τηλέφωνο ο άγνωστος είπε στο κορίτσι ότι «το μόνο που θέλω από σένα είναι να σε συναντήσω και να κάνουμε σεξ». Εκείνη τον ικέτευε να κάνει ό,τι θέλει με τους λογαριασμούς της, ακόμη και να σβήσει τα πάντα. Αρκεί να την άφηνε ήσυχη. Ο άγνωστος, εννοείται, επέμεινε να την παρενοχλεί.

Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, ο τύπος είχε πείσει την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην οποίαν ήταν συνδρομήτρια η Ava, να μεταβιβάσει στο δικό του τηλέφωνο όλες τις λειτουργίες της κάρτας SIM του κοριτσιού. Κατ’ αυτό τον τρόπο, εξαιτίας της ευπιστίας κάποιου υπαλλήλου στο τμήμα εξυπηρέτησης συνδρομητών, ένας ψυχοπαθής εισέβαλε στη ζωή της Ava Rose Beaune. O οποίος γέμισε τα προφίλ της με αναρτήσεις για το πώς θα τη βίαζε, θα την καθιστούσε έγκυο κ.λπ. Η πάλαι ποτέ ανέμελη ζωή της influencer είχε μετατραπεί σε μια κόλαση.

Η Ava κατάφερε να ανακτήσει τον έλεγχο των λογαριασμών της, εξηγώντας στην εταιρεία της κινητής τηλεφωνίας τι ακριβώς είχε συμβεί. Ήλπιζε ότι η δυσάρεστη περιπέτεια θα είχε λήξει, αλλά ο άγνωστος εξακολούθησε να την παρενοχλεί επί μήνες. Με όλο και μεγαλύτερο θράσος, όλο και χειρότερα.

Έστελνε μηνύματα στους φίλους της, σαν να ήταν εκείνη. Έγραφε SMS προς τους γονείς της, με απειλές ότι θα την τιμωρούσε για τις κακές συναναστροφές της. Έφτασε να σπάσει τον ανεμοθώρακα του αυτοκινήτου της μητέρας της με μια πέτρα. Πάνω της είχε δέσει ένα χαρτί με άλλο ένα απειλητικό μήνυμα.

Η οικογένεια Beaune ζήτησε την προστασία της αστυνομίας. Τους είπαν ότι η Ava θα έπρεπε να φύγει για λίγο καιρό από το σπίτι. Εκείνη συμμορφώθηκε και μετακόμισε σε μια φίλη της. Αλλά ο άγνωστος τη βρήκε και εκεί. Σε ένα από τα μηνύματά του της έλεγε «πρέπει να καταλάβεις ότι δεν πρόκειται να σταματήσω μέχρι να μου δώσεις αυτό που θέλω. Έλα να με βρεις στο πάρκο πίσω από το σπίτι σου για να σου κάνω αυτό… κι αυτό… και εκείνο. Αν δεν έρθεις, θα σκοτώσω τους γονείς σου μπροστά σου, στο σαλόνι του σπιτιού σας».

Η αστυνομία ζήτησε και από την οικογένεια να φύγει από το σπίτι για λίγο καιρό. Δεν ήταν ασφαλείς. Ο άγνωστος ξαναχτύπησε. Αυτή τη φορά έγραφε στην Ava ότι «όλα αυτά εγώ τα έχω ξανακάνει πολλές φορές. Και δεν με έχουν πιάσει ποτέ. Γι’ αυτό πρέπει να κάνεις αυτό που σου λέω».

Τελικά όμως ο άντρας συνελήφθη από την αστυνομία. Χρειάστηκαν μόνο μερικά δευτερόλεπτα απενεργοποίησης της υπηρεσίας VPN που χρησιμοποιούσε για να παραλλάσει το πραγματικό ψηφιακό του αποτύπωμα στο διαδίκτυο. Καθώς τελούσε υπό διαρκή παρακολούθηση, η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος του Καναδά τον εντόπισε αμέσως.

Κατά την έφοδο στο σπίτι του, οι αστυνομικοί βρήκαν 6 κινητά τηλέφωνα και πολλές κάρτες SIM, γεμάτες με φωτογραφίες και βίντεο που είχε πάρει από τους λογαριασμούς της Ava. H υπόθεση παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη και η Ava Rose Beaune είναι πλέον ελεύθερη να συνεχίσει κανονικά τη ζωή της. Προσέχοντας περισσότερο, αλλά επ’ ουδενί απέχοντας από τα social media.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πατρών (ΘΕΜΑ 104,6): Τα μαγαζιά μας θα μείνουν ανοιχτά

Με το «Γιαβούζ» στην ανατολική Μεσόγειο πάει στην Πενταμερή ο Ερντογάν

Αστυπάλαια: Από covid free… στο «βαθύ κόκκινο»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author