Η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω στην υπόθεση Κουφοντίνα – Πολιτική

Estimated read time 1 min read

Η κυβέρνηση δεν κάνει βήμα πίσω στην υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα, χρεώνοντας τις αντιδράσεις στο ΣΥΡΙΖΑ και υποβαθμίζοντας φιλελεύθερες φωνές και σχετική αρθρογραφία με το ερώτημα εάν η πολιτεία θα πρέπει να συναλλάσσεται και με άλλους καταδίκους στο μέλλον.

Η Αριστοτελία Πελώνη, που εκτελεί πλέον χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου μετά την παραίτηση του Χρήστου Ταραντίλη, ανέλαβε να απαντήσει σε ομοβροντία ερωτήσεων για το ζήτημα σήμερα στο briefing, καθιστώντας εξαρχής σαφές ποια είναι η αμετακίνητη γραμμή της κυβέρνησης.

Καταρχάς υπενθύμισε πολλάκις ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει καταδικασθεί για 11 δολοφονίες και επέμεινε ότι ζητά προνομιακή μεταχείριση εκτός του πλαισίου του νόμου. Επέρριψε δε εκ νέου την ευθύνη για ό,τι συμβεί στον ίδιο τον Κουφοντίνα, υποστηρίζοντας ότι εκβιάζει με την απεργία πείνας που ο ίδιος επέλεξε. “Ο ίδιος επέλεξε να θέσει τη ζωή του σε κίνδυνο”, δήλωσε η κ. Πελώνη.

Υποστήριξε επίσης ότι ο Κουφοντίνας ουδέποτε προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για το αίτημά του, παρότι η έννομη τάξη του δίνει αυτή τη δυνατότητα, ενώ κληθείσα να σχολιάσει ότι η πλευρά του κρατούμενου καταγγέλλει ότι ουδέποτε της δόθηκε η απόφαση μεταγωγής του, παρέπεμψε στις δηλώσεις της ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου.

Η κυβέρνηση επιμένει επίσης στη γραμμή πως εφαρμόζει το νόμο και περί μη εκβιασμού της πολιτείας. “Οι εκφοβισμοί, η τρομοκράτηση, ο εξαναγκασμός της οργανωμένης Πολιτείας να απεμπολήσει το κυριαρχικό της δικαίωμα για τον τρόπο κράτησης των καταδίκων, δεν θα περάσουν. Η Ελλάδα είναι μια αστική Δημοκρατία. Δεν θα γίνει μια εκβιαζόμενη Δημοκρατία. Ούτε μια τρομοκρατημένη Πολιτεία”, δήλωσε η κ. Πελώνη και πρόσθεσε:

“Ο εκβιασμός του πολυϊσοβίτη, με τον οποίο συντάσσεται η Αξιωματική Αντιπολίτευση, δεν αφορά την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας που έχει άλλα προβλήματα, άλλες αγωνίες και άλλες προτεραιότητες. Αφορά μια μικρή μειοψηφία, με την οποία συντάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Πρόεδρός του, αυτόκλητος συνήγορος, έσπευσε να συνταχθεί με το αίτημα του πολυϊσοβίτη, ζητώντας από την Κυβέρνηση να παραβιάσει την έννομη τάξη και να αλλάξει τη στάση της. Και αυτό απέναντι σε έναν κρατούμενο που δεν έχει επιδείξει στοιχειώδη μεταμέλεια για τα εγκλήματά του.”

Στο ερώτημα του News 24/7 εάν όσοι νομικοί διαφωνούν με τους χειρισμούς της κυβέρνησης είναι ΣΥΡΙΖΑ και τι απαντά για παράδειγμα στον Αριστείδη Χατζή, η κ. Πελώνη δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα απαντήσει σε σχόλια ιδιωτών και διερωτήθηκε “εάν όλοι όσοι υποστηρίζουν ότι η πολιτεία πρέπει να υποκύψει, υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να συναλλάσσεται και με άλλους κατάδικους στο μέλλον”.

Ενώ δεν απάντησε στις καταγγελίες του δικηγόρου Θανάση Καμπαγιάννη ότι η κυβέρνηση νομοθέτησε έναν φωτογραφικό νόμο αποκλειστικά για τον Κουφοντίνα, εξαιρώντας ρητά τους καταδικασθέντες για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



Πηγή άρθρου www.news247.gr

You May Also Like

More From Author