Η Ιβάνκα έπεισε τον Τραμπ να ρίξει τους τόνους

Estimated read time 1 min read

Όπως αναμενόταν, οι Δημοκρατικοί κατέθεσαν χθες στη Βουλή των Αντιπροσώπων πρόταση για την παραπομπή του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Η κατηγορία που του προσάπτουν είναι η υποκίνηση ανταρσίας για τον ρόλο του στα επεισόδια της περασμένης εβδομάδας. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι «ενθάρρυνε και προβλέψιμα οδήγησε» τον όχλο στις παράνομες πράξεις στο Καπιτώλιο.

Η πλειονότητα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος επέλεξε να μην υποστηρίξει τη διαδικασία, παρ’ ότι υπήρξαν φωνές που συστρατεύτηκαν με τους Δημοκρατικούς. Μπορεί να απομένουν μονάχα λίγες ημέρες για την αλλαγή φρουράς στον Λευκό Οίκο, αλλά μία αποπομπή πλήττει πολιτικά τον απερχόμενο πρόεδρο. Η όλη διαδικασία έχει μεν συμβολικό χαρακτήρα, αλλά έχει και πρακτικό, επειδή εάν στεφθεί με επιτυχία θα εμποδίσει τον Ντόναλντ Τραμπ να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία το 2024.

Δείτε το βίντεο: Οι διάσημοι φίλοι της Ιβάνκα Τραμπ που της γύρισαν την πλάτη

Συνάντηση Τραμπ-Πενς

Ο Ντόναλντ Τραμπ πάντως χθες συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρό του Μάικ Πενς, στην πρώτη συνάντησή τους από όταν έγινε η εισβολή στο Καπιτώλιο. Οι δύο άνδρες είχαν μια «καλή συζήτηση», σύμφωνα με τον αξιωματούχο. Κατά την πηγή αυτή, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει την πρόθεση να παραιτηθεί από το αξίωμά του πριν από το πέρας της θητείας του, την 20ή Ιανουαρίου. Από την πλευρά του, ο Μάικ Πενς δεν έχει πρόθεση να τον απαλλάξει από τα καθήκοντά του, επικαλούμενος την 25η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, δηλώνοντας με τη σύμφωνη γνώμη των σημαντικότερων υπουργών της κυβέρνησης ότι δεν είναι σε θέση να ασκήσει τα καθήκοντά του.

Θα τον αναλάβει ο Τζουλιάνι;

Αμερικανικά Μίντια μεταδίδουν ότι εάν η διαδικασία της παραπομπής προχωρήσει, την υπεράσπιση του Ντόναλντ Τραμπ ενδέχεται να αναλάβει ο Ρούντι Τζιουλιάνι. Ο γνωστός νομικός ήταν εξωτερικός σύμβουλος και στενός συνεργάτης του απερχόμενου προέδρου. «Αναμένεται να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο σε οποιαδήποτε προσπάθεια αποπομπής πριν την 20η Ιανουαρίου», δήλωσε άτομο του περιβάλλοντός του.


Ο Τζουλιάνι, όμως, έχει να αντιμετωπίσει τα δικά του προβλήματα, καθώς κινδυνεύει με αφαίρεση της ιδιότητας μέλους του Δικηγορικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ο Δικηγορικός Σύλλογος ξεκίνησε έρευνα για τα σχόλιά του και τη σύνδεσή τους με την εισβολή στο Καπιτώλιο. Αποστάσεις από τον πρόεδρο Τραμπ φαίνεται να παίρνει και η ίδια του η σύζυγος.

Μελάνια και Ιβάνκα

Η Μελάνια Τραμπ με ανακοίνωσή της αναφέρθηκε στην εισβολή: «Καταδικάζω απερίφραστα τις βιαιοπραγίες που σημειώθηκαν στο Καπιτώλιο. Η βία ποτέ δεν είναι αποδεκτή», γράφει σε επιστολή της που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Λευκού Οίκου. «Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε ότι τόσοι άνθρωποι ενθουσιάζονται και παθιάζονται για τις εκλογές, αλλά δεν μπορούμε ποτέ να δεχτούμε ότι αυτός ο ενθουσιασμός θα μετατραπεί σε βία». Υποστήριξε ότι και η ίδια έχει υπάρξει θύμα επιθέσεων.

Αμερικανικά Μίντια υποστηρίζουν ότι την ημέρα των επεισοδίων ο άνθρωπος που ανάγκασε τον Τραμπ να πραγματοποιήσει ανάρτηση, με την οποία υποστήριζε τις αστυνομικές αρχές και την αποκατάσταση της τάξης ήταν η κόρη του Ιβάνκα και όχι η σύζυγός του. Τις ώρες εκείνες η Μελάνια φημολογείται ότι ασχολείτο με την επικείμενη μετακόμισή της.

Μέσα στην περιρρέουσα πολιτική ατμόσφαιρα, δεν προκάλεσε εντύπωση η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, με την οποία αρνήθηκε να επισπεύσει την εκδίκαση των προσφυγών που έχει υποβάλει ο Ντόναλντ Τραμπ με σκοπό την ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος.

Ο Τζο Μπάιντεν, πάντως, δεν φαίνεται να ασχολείται ιδιαίτερα με τις περιπέτειες του προκατόχου του. Χθες έκανε και τη δεύτερη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό. Αυτός και το επιτελείο του ετοιμάζονται πυρετωδώς για την ορκωμοσία της 20ης Ιανουαρίου και την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων.

Ειδήσεις σήμερα: 

Νέος Κόσμος: Ανταλλαγή πυροβολισμών με έναν νεκρό και τρεις τραυματίες- Σε κρίσιμη κατάσταση ο ένας

Αυτοκτονία έξω από το Ωδείο Αθηνών – Τον βρήκαν κρεμασμένο από τη γραβάτα του!

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα Rafale – Ψηφοφορία εξπρές στις 14 Ιανουαρίου

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author