Thursday, March 28 2024

Η ημερομηνία που «ακούγεται» για επιστροφή σε γυμνάσια και λύκεια

Estimated read time 1 min read

Την Παρασκευή οι λοιμωξιολόγοι θα εξετάσουν τα δεδομένα για να δώσουν το πράσινο φως για την επαναλειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η 1η Φεβρουαρίου είναι η πιθανότερη ημερομηνία.

Ερωτηματικό παραμένει η λειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων, καθώς προϋποθέτει να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Για να αρθεί όμως ο περιορισμός αυτός θα πρέπει να καμφθούν οι αντιστάσεις μελών της επιτροπής, που εκφράζουν επιφυλάξεις.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Mega κάθε περίπτωση πάντως τα σαλέ θα μείνουν κλειστά. Πιο εφικτό ωστόσο είναι να επιτραπούν ψάρεμα και κυνήγι.

Τι θα γίνει με την εστίαση

«Όχι» στη λειτουργία των εσωτερικών χώρων των εστιατορίων λένε οι επιστήμονες, που ωστόσο είναι θετικοί στο σερβίρισμα σε εξωτερικούς χώρους με μάσκες και αποστάσεις.

Πάντως σύμφωνα με το Mega, τα μέλη της επιτροπής θα προτιμούσαν τα μπαρ να εξαιρεθούν από ένα πιθανό άνοιγμα, στα μέσα Φεβρουαρίου ή στις αρχές Μαρτίου.

Σε κάθε περίπτωση οι όποιες αποφάσεις θα λαμβάνονται βάσει των εβδομαδιαίων επιδημιολογικών δεδομένων κι εφόσον δεν υπάρχουν περιοχές που θα μπουν στην κόκκινη ζώνη.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Dikaiologitika News στο Google News

viber Το Dikaiologitika News και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή άρθρου www.dikaiologitika.gr

You May Also Like

More From Author

Τουρκικό ΥΠΕΞ προς Ελλάδα: Τα χωρικά ύδατα στο Αιγαίο δεν πρέπει να επεκταθούν μονομερώς

Σχολεία : Σενάρια για επαναλειτουργία γυμνασίων και λυκείων την 1η Φεβρουαρίου

You May Also Like: