Η ΕΡΤHD έφερε το 16:9 στο STAR

Το Star από την Τρίτη 26 Απριλίου εκπέμπει όλες τις ελληνικές εκπομπές (ζωντανές και μαγνητοσκοπημένες) και τα Δελτία Ειδήσεων σε format 16:9, αποχαιρετώντας το παλιό format 4:3.

Στο νέο σύστημα προσαρμόζονται όλες οι συσκευές τηλεοράσεων, που είναι αγορασμένες μέχρι τα 12 προηγούμενα χρόνια, χωρίς να χρειάζεται οποιαδήποτε ρύθμιση. Τα πλεονεκτήματα του νέου συστήματος εκπομπής, χωρίς να περάσουμε σε τεχνικές λεπτομέρειες, είναι:

  1. Καλύτερη εικόνα κατά 30%, δηλαδή τα πρόσωπα και οι σιλουέτες δεν φαίνονται «πλατιά και παχουλά» αλλά όπως τα βλέπει φυσικά το μάτι.
  2. Περισσότερη εικόνα κατά 30%, δηλαδή μεγαλύτερο κάδρο δεξιά και αριστερά από το κεντρικό πρόσωπο (πανοραμική όψη).

Σε wide format (16:9) μεταδίδονται ήδη αρκετές από τις ξένες ταινίες και σειρές, ενώ υπολογίζεται ότι θα μεταδίδεται το σύνολο του προγράμματος του Star σε ένα 6μηνο. Ήδη έχουμε ζητήσει από τις ξένες εταιρίες παραγωγής να μας αποστέλλουν το νέο υλικό αλλά και αντικαταστάσεις των ήδη υπαρχόντων με αυτό το σύστημα.

Για να μεταδίδονται οι εκπομπές σε αυτό το format, με τα σημαντικά για τον τηλεθεατή πλεονεκτήματα που διαθέτει, πρέπει να υπάρχουν κάμερες, γεννήτριες χαρακτήρων, μονταζιέρες τελευταίας τεχνολογίας συμβατές με το σύστημα. Το Star είναι πλήρως εφοδιασμένο με όλα τα παραπάνω, κάτι που του δίνει τη δυνατότητα να είναι ένα από τα πρώτα κανάλια που υιοθετούν τη νέα τεχνολογία σε ευρεία κλίμακα.


More From Author