Thursday, April 18 2024

Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων λέει «όχι» στο click away – Πάει κι άλλο πίσω το άνοιγμα κομμωτηρίων και βιβλιοπωλείων

Estimated read time 1 min read

Αναβολή για το προσεχές μέλλον παίρνει το click away καθώς η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων εισηγείται όπως αναμενόταν να μην «επιστρέψει» αυτή τη Δευτέρα. Δεν θα ανοίξουν ούτε βιβλιοπωλεία και κομμωτήρια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η εισήγηση της Επιτροπής είναι η μετάθεση της επανέναρξης του click-away. Αυτό σημαίνει ότι τα καταστήματα δεν πρόκειται να ανοίξουν με αυτή τη μέθοδο αυτή τη Δευτέρα. Πιθανότερη ημερομηνία για το άνοιγμα των καταστημάτων θεωρείται εκτός απρόοπτου η 18η Ιανουαρίου.

Πολλά μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων είναι ιδιαίτερα προβληματισμένα με τις εικόνες συνωστισμού στις εκκλησίες όλης της χώρας για τον εορτασμό των Φώτων. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις επιστημόνων όπως του κ. Δερμιτζάκη ποστάροντας εικόνες από εκκλησίες ενώ και ο κ. Σαρηγιάννης προέβλεψε έκρηξη κρουσμάτων μέχρι το τέλος του μήνα.

Μπορεί τα σχολεία, νηπιαγωγεία και δημοτικά, να ανοίγουν την Δευτέρα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα ανοίξουν τα λουκέτα και στις επιχειρήσεις.

Άλλωστε, όπως αποδείχθηκε και με το μπρος-πίσω των τελευταίων ημερών, το πράσινο… φως που άναψαν οι λοιμωξιολόγοι, προκειμένου οι μικροί μαθητές να επιστρέψουν σε μία τύπου κανονικότητα, δόθηκε με μεγάλη δυσκολία, για την ακρίβεια με πλειοψηφία και όχι ομόφωνα.

Έτσι, τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις που αύριο θα συμπληρώσουν μία εβδομάδα που θα είναι κλειστά, θα παραμείνουν σε αυτή την κατάσταση. Και αυτό γιατί οι ειδικοί φοβούνται πως τα όσα έγιναν των Φώτων, σε συνδυασμό με την αύξηση της κινητικότητας που θα υπάρξει με τα σχολεία, ελλοχεύει μεγάλος κινδύνους νέας εξάπλωσης του κορονοϊού.

Κάτι που σημαίνει ότι οι εκπτώσεις θα ξεκινήσουν, μόνο με online ή τηλεφωνικές πωλήσεις που θα παραδίδονται στα σπίτια και όχι με click away.

Αυτό σημαίνει ότι το λεγόμενο σκληρό lockdown θα συνεχιστεί για ακόμα μία εβδομάδα τουλάχιστον.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται από τον Νικο Χαρδαλιά κατά τη διάρκεια της απογευματινής ενημέρωσης.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Dikaiologitika News στο Google News

viber Το Dikaiologitika News και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή άρθρου www.dikaiologitika.gr

You May Also Like

More From Author

Κοροναϊός : «Όχι» στο click away από τη Δευτέρα λένε οι λοιμωξιολόγοι

Κορονοϊός: Σε 7ήμερη καραντίνα όσοι έρχονται από εξωτερικό – news247

You May Also Like: