Η Ελλάδα ζητά έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ – Πολιτική

Estimated read time 1 min read

Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα ζητήσει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη που είχαν το μεσημέρι της Τρίτης, στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Εξωτερικών.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και την ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τις κινήσεις της Τουρκίας. Επίσης ο κ. Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ζήτησε χάραξη εθνικής στρατηγικής και με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, η οποία ζήτησε αρραγές μέτωπο απέναντι στην Τουρκία.

Συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον πρέσβη των ΗΠΑ G. Pyatt
Συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον πρέσβη των ΗΠΑ G. Pyatt