Η εισήγηση των ειδικών: Παράταση κυκλοφορίας, με εμβόλιο ή self-test στα νησιά, τέλος στο SMS

Estimated read time 1 min read

Τις οριστικές της εισηγήσεις για την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων υπέβαλε προς την κυβέρνηση η επιτροπή Λοιμωξιολόγων ύστερα από τη σημερινή της συνεδρίαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί εισηγούνται την επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας μέχρι τις 12.30 το βράδυ αρχής γενομένης από τις 14 Μαΐου. 

Παράλληλα, προτείνουν την κατάργηση των SMS στους πενταψήφιους αριθμούς, τόσο για το 13033 όσο και για το 13032, ενώ εισηγούνται και την απελευθέρωση του λιανεμπορίου βάζοντας τέλος στο click away και το click in shop.

Σε ό,τι αφορά στις μετακινήσεις σε νησιά, η εισήγηση της Επιτροπής είναι αυτές να επιτρέπονται μόνο μετά από πιστοποίηση πλήρους εμβολιασμού ή επίδειξη αρνητικού τεστ, ενώ δεκτό θα γίνεται και το ιστορικό νόσησης.

Για τα γυμναστήρια, οι ειδικοί εισηγήθηκαν να ανοίξουν στις 31 Μαΐου και αφού προηγουμένως επανεκτιμηθεί η επιδημιολογική κατάσταση.

Τέλος για τον Ιούνιο φαίνεται να μετατίθενται οι δεξιώσεις γάμων.

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα στις 18:00 το απόγευμα από το υπουργό παρά τω πρωθυπουργό, Άκη Σκέρτσο και τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr

You May Also Like

More From Author