Η αστυνομία κατονόμασε τον δράστη της επίθεσης στο Πλίμουθ

Estimated read time 1 min read


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2021, 15:34

Βρετανία: Η αστυνομία κατονόμασε τον δράστη της επίθεσης στο Πλίμουθ

Η βρετανική αστυνομία κατονόμασε σήμερα ως Τζέικ Ντέιβισον τον 22χρονο άνδρα που πυροβόλησε και σκότωσε πέντε ανθρώπους ανάμεσά τους και ένα κοριτσάκι στην πόλη Πλίμουθ, αν και είπε πως το κίνητρο για τις δολοφονίες παραμένει ασαφές.

Ο Ντέιβισον άρχισε να πυροβολεί, πιθανόν με επαναληπτική καραμπίνα, γύρω στις 6.00 μ.μ. χθες, Πέμπτη, σκοτώνοντας πρώτα μία γυναίκα που γνώριζε σε ένα σπίτι στο Μπίτικ Ντράιβ στο Πλίμουθ.

Βγήκε από εκείνο το σπίτι και πυροβόλησε και σκότωσε ένα κοριτσάκι στον δρόμο μαζί με έναν άνδρα συγγενή του.

Ο Ντέιβισον πυροβόλησε άλλους δύο ανθρώπους οι οποίοι τραυματίστηκαν σοβαρά, μετά μπήκε σε ένα πάρκο και πυροβόλησε και σκότωσε άλλον έναν άνδρα και στη συνέχεια άλλη μια γυναίκα στο Χέντερσον Πλέις.

Ακολούθως έστρεψε το όπλο στον εαυτό του προτού αντιμετωπιστεί από αξιωματικούς με πυροβόλα όπλα. Το μακελειό τελείωσε μόλις μέσα σε μερικά λεπτά, δήλωσε ο διευθυντής της αστυνομίας του Ντέβον και της Κορνουάλης Σον Σόγερ.

«Δεν υπάρχει κίνητρο», είπε ο Σόγερ στους δημοσιογράφους.

«Αυτή τη στιγμή δεν εξετάζουμε (ενδεχόμενο) τρομοκρατίας ή σχέσης με κάποια ακροδεξιά οργάνωση ή οιαδήποτε άλλη τέτοια οργάνωση», είπε και πρόσθεσε πως οι επαφές του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα είναι μέρος της έρευνας.

Ο Σόγερ είπε πως αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν το όπλο ως επαναληπτική καραμπίνα. Δεν ήταν σε θέση να πει αν ο Ντέιβισον είχε θέματα ψυχικής υγείας.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2021, 15:34

Πηγή άρθρου www.zougla.gr

You May Also Like

More From Author