Η αντιπαράθεση στα ύψη: Κόντρα ΝΔ-Τσίπρα, συνομιλίες και εσωκομματικά «καρφιά» – Newsbomb – Ειδησεις

Estimated read time 1 min read

Ανεξέλεγκτη τροπή για το ελληνικό πολιτικό σκηνικό έχουν λάβει οι αποκαλύψεις για την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ από τις σελίδες απομαγνητοφωνήσεων της ΕΥΠ. – Η ρητορική του Αλέξη Τσίπρα, η απάντηση της ΝΔ και τι λέει ο Πάνος Καμμένος.

Στη χθεσινή Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ η άμυνα του κόμματος σηματοδοτήθηκε αρχικά από πολύ προσεκτικές τοποθετήσεις που έκαναν τα περισσότερα πρωτοκλασάτα στελέχη για το «καυτό» θέμα των ημερών: την υπόθεση του ηχητικού της συνομιλίας του Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή. Ενώπιον των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε τόνο συσπείρωσης, μπαίνοντας μπροστά ο ίδιος.

Οι πολιτικές προεκτάσεις της υπόθεσης προκαλούν διαδοχικές αναταράξεις στην εγχώρια πολιτική ζωή, με την αξιωματική αντιπολίτευση να καθίσταται ηθικά και πολιτικά λαβωμένη, καθώς τις ηχογραφημένες συνομιλίες Παππά – Μιωνή και τις κασέτες τις ΕΥΠ με το περιβάλλον Καμμένου να καταγράφεται στις τηλεφωνικές επισυνδέσεις, πολιτική θύελλα ξέσπασε χθες από το διάλογο που έφεραν στο φως τα «Παραπολιτικά», με τα πρώην κυβερνητικά στελέχη να συζητούν παρουσία του κ. Τσίπρα για τη σύλληψη δημοσιογράφων.

Τι έλεγαν Παπαγγελόπουλος-Καμμένος μπροστά στον Τσίπρα

Σύμφωνα πάντα με τα νέα δεδομένα που φέρνουν τα Παραπολιτικά, αποκαλύπτεται ότι διάλογοι που παραπέμπουν σε παρακράτος σε πλήρη γνώση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα οι μεθοδεύσεις κατά των επικεφαλής του εκδοτικού οργανισμού, αλλά και υψηλόβαθμων στελεχών του. Τον διάλογο, μάλιστα, επιβεβαίωσε μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί στο Mega, ο πρώην υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Πάνος Καμμένος φέρεται να προέτρεπε τον Αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ενώπιον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα να διατάξει ανώτατο δικαστικό λειτουργό, τον Ηλία Ζαγοραίο, να «δέσει» τα στελέχη του ομίλου των «Παραπολιτικών» για εγκληματική οργάνωση, συζήτηση που φαίνεται να έχει λάβει χώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα στο γραφείο του κ. Τσίπρα στη Βουλή. Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ.

Τι έγινε στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ

Σε μια διαδικασία που ήταν ανοικτή για τους δημοσιογράφους, το όνομα του Νίκου Παππά δεν αναφέρθηκε σε καμία τοποθέτηση, καθώς τα στελέχη του κόμματος επέλεξαν να μη δώσουν τροφή για νέα δημοσιεύματα αναφορικά με το θέμα.

Άλλωστε, είχε προηγηθεί η συνεδρίαση της Πέμπτης, όπου ο Αλέξης Τσίπρας «άδειασε» διακριτικά τον στενό του συνεργάτη, ο οποίος αναγκάστηκε και σε σχετική δήλωση λόγω των έντονων εσωκομματικών αντιδράσεων που πυροδότησε η αποκάλυψη του ηχητικού. Οι περισσότερες τοποθετήσεις προσπέρασαν την «υπόθεση Παππά», ενώ οι μόνοι που έκαναν «φωτογραφικές» αναφορές, θέτοντας ζητήματα ύφους και ήθους της Αριστεράς, ήταν οι Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Φίλης και Ανδρέας Ξανθός.

Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης μετατρέπει την πολιτική ζωή σε βούρκο

Εν μέσω των αποκαλύψεων για τη δράση στελεχών του την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ ΑΝΕΛ ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί φυγή προς τα εμπρός.

Με τα γεγονότα να κυλούν παράλληλα, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ο Πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, εξαπέλυσε μετωπική επίθεση στην κυβέρνηση.

Σε αυτό το πλαίσιο, κάνοντας λόγο για «καλοστημένη μηχανή προπαγάνδας», ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «αυτή η μηχανή δεν αρκείται στη παραποίηση. Αλλά βάζει στο στόχαστρο, με μεθόδους μαφίας και παρακράτους τον ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του, αλλά στη πραγματικότητα εμένα. Γιατί εγώ είμαι ο στόχος τους. Τους έχω πεί πολλές φορές. Θα το ξαναπώ και σήμερα. Αν δεν είναι θρασύδειλοι, εδώ είμαι. Μη κουράζονται και μη φθείρονται, χρησιμοποιώντας το παρακράτος των μαφιόζικων υποκλοπών και τις μεθόδους των υπόδικων εκδοτών και επιχειρηματιών που τους στηρίζουν. Αν πιστεύουν ότι τους ευνοεί ένα ριμέικ του 1989 ας διευρύνουν το κατηγορητήριο να με συμπεριλάβουν».

ΝΔ: Αντί να ζητήσει συγγνώμη, ζητάει και τα ρέστα

Σε σχόλιό της η ΝΔ τονίζει πως ο κ Τσίπρας «ζητάει και τα ρέστα» ενώ τονίζει πως δεν διέγραψε τον Νίκο Παππά, ενώ «αντί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να λειτουργήσει ως υπεύθυνος αρχηγός της αντιπολίτευσης, λειτούργησε ξανά ως μαγαζάτορας με τον κ. Παππά στην πρώτη γραμμή να τον χειροκροτεί.»

Ολόκληρο το σχόλιο της ΝΔ για την ομιλία του κ. Τσίπρα

Ο κ. Τσίπρας αντι να απολογηθεί για τις παρακρατικές μεθόδους των συγκυβερνητών και των στενών συνεργατών του, ζητάει και τα ρέστα. Αντί να διαγράψει τον Ν. Παππά, νομίζει ότι χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις, κατα της κυβέρνησης, ξεμπέρδεψε με αυτά που άκουσαν όλοι οι Ελληνες να εκστομίζει ο υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησής του. Αντί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να λειτουργήσει ως υπεύθυνος αρχηγός της αντιπολίτευσης, λειτούργησε ξανά ως μαγαζάτορας με τον κ. Παππά στην πρώτη γραμμή να τον χειροκροτεί.

Συστάσεις για…αυτοκριτική από τον Παππά

Από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης τοποθετήθηκε και ο πρώην υπουργός, Νίκος Παππάς, συστήνοντας προς το κόμμα να κάνει ατομική και συλλογική αυτοκριτική, ακόμα και «για το παραμικρό, αν ξέφυγε μια κουβέντα». Είμαι περήφανος που υπηρετώ με αυτόν τον πήχη αξιών την αριστερά, τόνισε, και δήλωσε πως «δεν πρέπει να επιτρέψουμε να κουνάνε το δάχτυλο αυτοί που πετάνε τα εκατομμύρια δεξιά-αριστερά σαν αλογόμυγες», στον απόηχο των αποκαλύψεων.

Αιχμές για τα ΜΜΕ άφησε με τη σειρά του ο πρώην Αναπληρωτής υπουργός, Παύλος Πολάκης, ανέφερε πως «κάποιοι μιλάνε με όρους ουδετερότητας και βάζουν στο ίδιο ζύγι τα υπαρκτά σκάνδαλα που πήγαμε εμείς στη Δικαιοσύνη, με τη σκανδαλολογία και τη λασπολογία που εκτοξεύει ο υπόκοσμος του μαρινακιστάν και του κουρτακιστάν». «Καταπίνουμε τα σκάνδαλα της ΝΔ και αυτομαστιγωνόμαστε για τους μαρινάκηδες και τους κουρτάκηδες» συνέχισε ο πρώην υπουργός, οποίος είδε «πλήρη δικαίωση» των ενεργειών του ΣΥΡΙΖΑ στην Novartis. «Δε γίνεται να μας πυροβολεί ο εχθρός με καλάσνικοφ και εμείς να κρατάμε το βασιλικό του ηθικού πλεονεκτήματος», κατέληξε.

Νέες συνομιλίες: Τι έλεγαν Παπαγγελόπουλος-Καμμένος μπροστά στον Τσίπρα

Ένα νέο δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» έρχεται να δυναμιτίσει την πολιτική αντιπαράθεση που ξεκίνησε από τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τις ηχογραφημένες συνομιλίες του Νίκου Παππά με τον Σάμπυ Μιωνή.

Σύμφωνα πάντα με τα νέα δεδομένα που φέρνουν τα Παραπολιτικά, αποκαλύπτεται ότι διάλογοι που παραπέμπουν σε παρακράτος σε πλήρη γνώση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα οι μεθοδεύσεις κατά των επικεφαλής του εκδοτικού οργανισμού, αλλά και υψηλόβαθμων στελεχών του. Τον διάλογο, μάλιστα, επιβεβαίωσε μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί στο Mega, ο πρώην υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Πάνος Καμμένος φέρεται να προέτρεπε τον Αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ενώπιον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα να διατάξει ανώτατο δικαστικό λειτουργό, τον Ηλία Ζαγοραίο, να «δέσει» τα στελέχη του ομίλου των «Παραπολιτικών» για εγκληματική οργάνωση, συζήτηση που φαίνεται να έχει λάβει χώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα στο γραφείο του κ. Τσίπρα στη Βουλή.

Ακολουθεί ο αποκαλυπτικός διάλογος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παππαγγελόπουλου με τον διευθυντή των «Παραπολιτικών» Παναγιώτη Τζένο, που έγινε στο γραφείο του πρώτου.

Π: Θα σου δώσω μια πληροφορία τώρα που θα αποτρέψει κάτι σε βάρος σας αλλά… δεν παν’ να, ας ακούνε, τι έγινε; Κάτσε να το βάλω μέσα. Εχω τρομάξει πια με αυτά με παρακολουθούνε εμένα. Εγώ πλακώνομαι συνεχώς με τον Καμμένο, συνεχώς πλακώνομαι, άλλοτε μέχρι να… αυτά δεν τα λέμε.

Τζ: Με τον ίδιο ή με την Τζούλη;

Π: Με τον ίδιο. Δεν μιλάω εγώ με το σούργελο, ας με συγχωρείς. Αμα κάθομαι να απαντάω στην Τζούλη απαντάω στον Γεωργιάδη, απαντάω στον Σαμαρά, όλη μέρα εγώ πρέπει να είμαι μπροστά σε μια κάμερα έτσι δεν είναι; Μην κάνω τις δουλειές μου. Με τον ίδιο. Και αυτό δεν προκαλώ εγώ, όποτε μου κολλάει.

Τζ: Το τελευταίο λοιπόν επεισόδιο που μου λες τι κόντρα ήτανε;

Π: Προχθές; Το πρωί της ομιλίας.

Τζ: Της ομιλίας της Βουλής πάλι

Π: Ναι.. Πήγα εγώ γιατί… κατά τις δέκα, έντεκα δεν θυμάμαι. Πάω και του λέω. Πρόεδρε (σ.σ. εννοεί τον Αλ. Τσίπρα) νομίζω ότι ό,τι και να πει ο Σαμαράς δεν θα του απαντήσω. Θα τον κάνω ήρωα. Τον έχω ξεφτιλίσει, το πρωί τον ξεφτίλισα όπως θα είδες τον πήγα 93 τον πήγα παρακράτος λοιπόν, εεε, δεν αντέχω άλλο πραγματικά. Εγώ ξυπνάω νωρίς το πρωί οι Συριζαίοι ξυπνάνε δέκα, έντεκα, πάνε στη Βουλή στις δώδεκα, κάθονται μέχρι το πρωί, έτσι. Εγώ που ξυπνάω πεντέμισι το πρωί λοιπόν και πήγα να του πω αυτό το πράγμα, ότι με την άδειά σου. και αν πάλι ότι γίνει να γυρίσω και να κάνω μια παρέμβαση στη Βουλή, γιατί θα πάτε ξημερώματα, το ‘βλεπα ότι θα πάνε ξημερώματα, δεν έκατσα μέχρι τις πέντε εγώ, έντεκα, δώδεκα, μία , δεν θυμάμαι, έφυγα. Και την ώρα που τα λέω αυτά μπουκάρει ο Καμμένος μέσα.

Τζ: Στο γραφείο του Τσίπρα στη Βουλή;

Π: Μεταξύ μας αυτά τώρα, ούτε στον Γιάννη γιατί ο Γιάννης είναι μαλάκας, θα γράψει κανένα παραπολιτικό.

ΤΖ: ΝΑΙ

Π: Τελειώνει εκεί. Καταλαβαίνει παρόλο το μεθύσι του ότι έχω δίκιο και ότι δεν μπορεί να πείσει τον Τσίπρα. Ναι, μου λέει αλλά στο θέμα του Ανδρέου. Εγώ δεν κατάλαβα.

ΤΖ: Ποιος είναι ο Ανδρέου;

Π: Ο Ανδρέου είναι ο εισαγγελέας που πρέπει να έχει την υπόθεση τη δική σας για εγκληματική οργάνωση.

Τζ: Περίμενε , γύρισε αυτή από την…

Π: Δεν ξέρω, έχω ζητήσει ενημέρωση.

ΤΖ: Περίμενε , ο Ζαγοραίος δεν σου έχει πει ;

Π: Ακουσε να δεις, μετά από αυτή την ιστορία ο Ζαγοραίος μετά από την αυτή την ιστορία δεν βλέπει ούτε σηκώνει τηλέφωνα με σημειώματα μόνο επικοινωνούμε.

ΤΖ: Φοβάται παρακολούθηση.

Π: Και ο Ζαγοραίος μέχρι να κόψουμε τις επικοινωνίες μού έλεγε «ήλθε η καργιόλα, πλακωθήκαμε, αυτά, εκείνο, το άλλο». Του λέω «ποιος το λέει αυτό, ρε μαλάκα;» του λέω. Μου λέει «οι αστυνομικοί». Του τμήματος εκεί.

ΤΖ: Του εκβιαστών;

Π: Δεν ξέρω, έτσι ο Καμμένος τώρα μπορεί να λέει και μαλακίες εεε όχι, και λένε ότι ο Ζαγοραίος δεν αφήνει τον Ανδρέου και τον Ζαγοραίο δεν τον αφήνεις εσύ. Του λέω «τι λες ρε μαλάκα, εγώ ούτε ξέρω για την υπόθεση» λέω εγώ, την είχα ξεχάσει, δεν ήξερα ότι… Μου λέει «απόδειξέ το ότι μου λες αλήθεια. Πάρε τώρα τον Ζαγοραίο μπροστά μου και δώσε του εντολή να τους γαμήσει». Του λέω…

ΤΖ: Στον Τσίπρα αυτό μπροστά; Κάτσε, περίμενε στον Τσίπρα αυτό μπροστά;

Π: Ναι, ναι, ναι

Π: Το ίδιο ακριβώς έγινε με τον Φιλιππάκη. Εγώ ξέρεις ότι με τον Φιλιππάκη έχω σχέσεις. Το ξέρεις.

ΤΖ: Το ξέρω.

Π:Λοιπόν και τους βοηθάει ο Φιλιππάκης το βλέπεις. Εχουν και τον Μελισσανίδη εκεί που είναι έτσι.

Καμμένος κατά Παπαγγελόπουλου: Ψεύδη και συκοφαντίες

«Μετά τη δημοσιοποίηση μιας από τις πολλές – προφανώς – θερμές συνομιλίες των Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένου με τον άλλοτε “αγαπημένο” τους υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, εάν ο τελευταίος δεν διαψεύσει ρητά, αφενός την συνομιλία τους, αφετέρου τα όσα ψευδώς φέρεται να διηγήθηκε για προφανείς λόγους συναλλαγής, και οι πλέον αφελείς πλέον αντιλαμβάνονται την σχέση διαπλοκής που είχαν τα παραπάνω πρόσωπα μεταξύ τους, τα οποία ενημερώνονταν αναρμοδίως και υπογείως για εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις, και μάλιστα για υπόθεση που αφορούσε στα ανήλικα παιδιά μου», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο Πάνος Καμμένος μετά το δημοσίευμα των «Παραπολιτικών» που κάνει λόγο για διάλογο του πρώην υπουργού με στέλεχος της εφημερίδας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr – Βάσεις 2020: Σε αυτές τις σχολές θα εκτοξευτούν οι βάσεις

Πηγή άρθρου www.newsbomb.gr

You May Also Like

More From Author