Η αμερικανική DEA έδωσε την πληροφορία στο Λιμενικό για το καράβι με τα 47 κιλά κοκαΐνης

Estimated read time 1 min read

Εντυπωσιακές εικόνες από βίντεο με τον εντοπισμό της τεράστιας ποσότητας κοκαΐνης σε πλοίο στην Κόρινθο έδωσε στη δημοσιότητα πριν από λίγο το Λιμενικό.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά τα έμπειρα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών παρακολουθούσαν το πλοίο από την Αίγινα, καθώς αξιοποίησαν σχετικές πληροφορίες για τα ναρκωτικά.

Όταν το πλοίο «έδεσε» στην Κόρινθο ξεκίνησαν να κάνουν την επιτόπια έρευνα που είχε ως αποτέλεσμα να εντοπιστούν πάνω από 46 κιλά κοκαΐνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα στελέχη του Λιμενικού έχουν προχωρήσει σε συλλήψεις. Το πλοίο επίσημα φαίνεται πως μετέφερε… σόγια από τη Βραζιλία!

Όπως αναφέρει και το Λιμενικό στην ανακοίνωσή του, η πληροφορία για τα ναρκωτικά έφτασε στα χέρια τους από την DEA των ΗΠΑ.



Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού: 

Στον εντοπισμό και την κατάσχεση σαράντα έξι κιλών και επτακοσίων δέκα γραμμαρίων (46.710 gr) ναρκωτικής ουσίας κοκαΐνης σε Φ/Γ πλοίο στην Κόρινθο και στις συλλήψεις συνολικά είκοσι τριών (23) αλλοδαπών μελών του πληρώματός του, προέβησαν απογευματινές ώρες χθες στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για κατοχή και διαμετακόμιση ναρκωτικών ουσιών κατά παράβαση του νόμου 4139/2013.

Συγκεκριμένα, από το Γραφείο D.E.A της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα περιήλθε πληροφορία στη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής και στις συναρμόδιες Αρχές της Ελληνικής Αστυνομίας (Δ.Α.Α./Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών) και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ/ Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών & Όπλων) σύμφωνα με την οποία Φ/Γ πλοίο προερχόμενο από λιμένα Βραζιλίας και το οποίο πρόκειται να καταπλεύσει σε λιμένα της χώρας μας τις προσεχείς ημέρες, ενδέχεται να μεταφέρει ποσότητα ναρκωτικών.

Κατόπιν έρευνας της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου στοχοποιήθηκε Φ/Γ πλοίο το οποίο είχε αποπλεύσει από λιμένα της Βραζιλίας και επρόκειτο να καταπλεύσει σε παράκτια εγκατάσταση στην περιοχή Καλαμάκι Ισθμίων. Την 26/04/2021 Φ/Γ πλοίο ονόματι ”SKYROS” σημαίας νήσων Μάρσαλ αγκυροβόλησε σε θαλάσσια περιοχή Ισθμίων, όπου πραγματοποιήθηκε έλεγχος υφάλων από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών/Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Κατά τον έλεγχο εντοπίστηκε και εν συνεχεία ανασύρθηκε από τα ύφαλα του πλοίου και εντός του χώρου των οχετών αναρρόφησης, ένας (01) σάκος εντός του οποίου υπήρχαν τριάντα οκτώ (38) πλαστικές συσκευασίες περιέχουσες ναρκωτική ουσία κοκαΐνης του προαναφερθέντος βάρους.

Ακολούθησε περαιτέρω έρευνα σε εσωτερικούς χώρους του πλοίου από κλιμάκιο στελεχών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου, συνοδεία αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών ”ΤΟΜΠΙ” Κ9Ν039 και ”ΕΤΝΑ” Κ9Ν030 του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και Λ/Χ Ναυπλίου αντίστοιχα, καθώς και στελεχών των Γραφείων Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Κορίνθου και Ναυπλίου, χωρίς ευρήματα.

Σε ερευνητικό και ελεγκτικό επίπεδο, συνεργάστηκαν η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής (Δ.Α.Α./Υ.Δ.Ν.) και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής.

Το Φ/Γ πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμένα Σανταρέμ Βραζιλίας, με προορισμό λιμενική εγκατάσταση στα Ίσθμια έμφορτο με 22.500,00 ΜΤ σογιόσπορο.

Από το το Β’ Λιμενικό Τμήμα Ίσθμιας του Λιμεναρχείου Κορίνθου που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, ενώ οι κατασχεθείσες ποσότητες θα αποσταλούν στη Χημική Υπηρεσία Κορίνθου.

Ειδήσεις σήμερα: 

Γεωργιάδης: Το «click inside» δυσκολεύει την αγορά – Θέλουμε πλήρες άνοιγμα – Δεν ήρθε η ώρα για κατάργηση του sms

Πιερρακάκης: Κλείστηκαν 60.000 ραντεβού για εμβολιασμό σε λίγες ώρες από την ομάδα 30-39

Συναγερμός στη Λαμία: Ένα ολόκληρο γυναικείο μοναστήρι κόλλησε κορωνοϊό!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author