Ηράκλειο: Οριοθετήθηκε η φωτιά που ξέσπασε στην ΒΙΠΕ – Συνεχίζεται η προσπάθεια κατάσβεσης (εικόνες, βίντεο) – Ηράκλειο

Estimated read time 1 min read



Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου 7 Μαϊου, σε Κέντρο Ανακυκλώσιμων Υλικών – Οι πυκνοί καπνοί που φάνηκαν στον ουρανό του Ηρακλείου, κινητοποίησαν αμέσως τις αρχές οι οποίες κατάφεραν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά λίγο μετά τις 6μ.μ.

Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πρίν τις 5 σήμερα Σάββατο 7 Μαϊου 2022,  σε Κέντρο Ανακυκλώσιμων Υλικών, στην περιοχή της Βιομηχανικής Ηρακλείου, όπου συνεχώς κατέφθαναν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των ΟΤΑ, της Πολιτικής Αεροπορίας αλλά και της Αστυνομίας, οι οποίες και ρίχθηκαν αμέσως στη μάχη με τις φλόγες προκειμένου να καταφέρουν να θέσουν υπο έλεγχο τη φωτιά αποτρέποντας τα χειρότερα.  

Η φωτιά οροθετήθηκε λίγο μετά τις 6μ.μ., με τις Πυροσβεστικές δυνάμεις ωστόσο να συνεχίζουν αδιάκοπα την επιχείρηση τους. 



Λόγω της επικινδυνότητας της πυρκαγιάς, καθώς εντός του χώρου του εργοστασίου βρίσκονται εύφλεκτα υλικά ενώ παράλληλα γειτνιάζει και με άλλα εργοστάσια, στήθηκε μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης, με τις δυνάμεις τόσο της Πυροσβεστικής όσο και της Αστυνομίας συνεχώς να ενισχύονται ενω κρίθηκε αναγκαία η συνδρομή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και των ΟΤΑ, που συνέβαλαν δραστικά και καίρια στην κατάσβεση με μεγάλες ποσότητες νερού, κλιμακοφόρα και υδροφόρες. 



Οι πυκνοί μαύροι καπνοί και η μυρωδιά καμμένου που πλανιόταν στην ατμόσφαιρα σήμερα το απόγευμα,  κινητοποίησε την Πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία έσπευσε στο σημείο, καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια  προκειμένου η φωτιά να μην επεκταθεί, δημιουργώντας έτσι σοβαρότερα προβλήματα. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα και οριοθετήθηκε χάρη στην πολύ καλά συντονισμένη επιχείρηση και συμμετοχή των αρμόδιων αρχών, λίγο μετά τις 6μ.μ..

Απο το σημείο της φωτιάς, συνεχώς ακούγονταν εκρήξεις, αλλά και σειρήνες της Πυροσβεστικής ενω οι πυκνοί καπνοί που έκρυψαν τον ουρανό του Ηρακλείου θορύβησαν, όπως ήταν φυσικό, τους δημότες που κοιτούσαν ψηλά το μαύρο σύννεφο καπνού το οποίο ήταν ορατό απο σχεδόν ολες τις περιοχές της πόλης και αναρρωτιόντουσαν τι συνέβαινε. 

Άμεσα κινητοποιήθηκαν και έφτασαν στο σημείο συνολικά  52 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 14 οχήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονταν συνεχώς και υπό την επίβλεψη του Περιφερειακού Διοικητή των Πυροσβεστικών Δυνάμεων Κρήτης, αρχιπύραρχου Γιώργου Τσικαλά, με δεδομένο ότι το Κέντρο Ανακύκλωσης Υλικών 

γειτνιάζει με άλλα εργοστάσια τα οποία επίσης φέρουν στους χώρους τους εύφλεκτα υλικά, έδωσαν απο την πρώτη στιγμή, μεγάλη μάχη με τις φλόγες. 

Οι μαύροι καπνοί, έγιναν ορατοί απο κάθε πλευρά της πόλης του Ηρακλείου, όπως και απο το λιμάνι. 

Την ίδια ώρα, 12 περιπολικά της αστυνομίας απέκλεισαν περιμετρικά την περιοχή γύρω απο το επίκεντρο της πυρκαγιάς, ώστε να μην την προσεγγίζουν άλλα οχήματα.

Εστία της φωτιάς, αναφέρεται Κέντρο Ανακυκλώσιμων Υλικών που λειτουργεί στη ΒΠΕΗ, όπου τόσο στον εσωτερικό, όσο και στον εξωτερικό χώρο του οποίου βρίσκονται εύφλεκτα υλικά, πράγμα που έκανε δύσκολές και άκρως ανησυχητικές τις συνθήκες κατάσβεσης, αυξάνοντας παράλληλα την αγωνία, τον συντονισμό αλλά και την προσπάθεια των Πυροσβεστικών δυνάμεων.

Την αγωνία, ενέτειναν οι εκρήξεις που ακούγονταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, απο τη σημείο της φωτιάς, γεγονός που έκρινε αναγκαία τη συνεχή ενίσχυση τόσο των Πυροσβεστικών δυνάμενων όσο και των άλλων μέσων κατάσβεσης που χρησιμοποιήθηκαν.

Αστυνομικές δυνάμεις παράλληλα απηύθυναν έκκληση στους πολίτες να μην πλησιάζουν στο σημείο ούτε ως πεζοί,  ούτε με τα οχηματά τους. 

Εικόνες καταστροφής αποκαλύπτουν οι προσπάθειες απόσβεσης της πυρκαγιάς



Πηγή άρθρου www.neakriti.gr

You May Also Like

More From Author