Ημέρα διαπραγματεύσεων στη Λευκορωσία – Live όλες οι εξελίξεις

Estimated read time 1 min read

Διαπραγματεύσεις αναμένεται να ξεκινήσουν οι αντιπροσωπείες της Ρωσίας και της Ουκρανίας στα σύνορα Ουκρανίας – Λευκορωσίας, την ώρα που ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν αποφάσισε να θέσει σε υψηλή επιφυλακή τις πυρηνικές του δυνάμεις. Ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι ανέφερε ότι οι επόμενες 24 ώρες θα είναι «κρίσιμες» κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον.

Εκρήξεις αναφέρονται σε Κίεβο και Χάρκοβο μετά από μια σχετικά ήρεμη νύχτα.

Οι ΗΠΑ αναφέρουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν σκληρή αντίσταση από τους Ουκρανούς και γι αυτό η διείσδυσή τους από τα βόρεια είναι πιο αργή σε σχέση με το νότο όπου σημειώνουν «λίγο μεγαλύτερη επιτυχία».

Η ΕΕ πήρε την απόφαση να στείλει οπλισμό στην Ουκρανία, έκλεισε και εναέριο χώρο της στα ρωσικά στρατεύματα ενώ απαγορεύει και τα κρατικά ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Επίσης τα κράτη μέλη θα υποδεχθούν Ουκρανούς πρόσφυγες στα εδάφη τους, παρακάμπτοντας τις συνήθεις διαδικασίες αίτησης για άσυλο.

Η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι 4.500 Ρώσοι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη της εισβολής, μια είδηση που δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Αρκετά ευρωπαϊκά κράτη και οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τον αποκλεισμό ρωσικών τραπεζών από το σύστημα SWIFT.

Το ρούβλι βυθίζεται σε νέο χαμηλό έναντι του δολαρίου, μετά τις κυρώσεις.

Ο ΟΗΕ συγκαλεί σήμερα έκτακτη συνεδρίαση, με τη συμμετοχή όλων των 193 μελών του.

Πηγή άρθρου www.skai.gr

You May Also Like

More From Author