Ζεστός ο καιρός σήμερα -Πού θα αγγίξει 39αρια -Πού θα βρέξει | ΕΛΛΑΔΑ

Estimated read time 1 min read

Ηλιοφάνεια και ζέστη το σκηνικό του καιρού σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τους 800.000 οι θάνατοι παγκοσμίως, πάνω από 23 εκατομμύρια κρούσματα

Μέγιστες θερμοκρασίες έως 38-39 βαθμούς τοπικά. Βόρειοι άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Ζεστός ο καιρός σήμερα

Πιο αναλυτικά, σήμερα Κυριακή 23 Αυγούστου 2020 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και ζέστη. Τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή λίγες μεμονωμένες καταιγίδες σε ορεινά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 36, στη Θεσσαλία και στην Ήπειρο από 15 έως 37 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 37, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 34 βαθμούς, και στα νησιά του Αιγαίου από 18 έως 32 βαθμούς, αλλά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Ρόδο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 35 με 36 βαθμούς. Παράλληλα, στις πεδιάδες της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, στη Δυτική Στερεά και στη Νότια Πελοπόννησο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις που στα ανατολικά και νότια πελάγη θα φτάνουν στα 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατούν αρχικά ασθενείς άνεμοι αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και ζέστη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις οι οποίες πρόσκαιρα μετά το μεσημέρι στα ορεινά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά τις απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στα παραθαλάσσια πρόσκαιρα την ημέρα από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Το βράδυ στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 35 και τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς τις απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς, από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 5 και το πρωί έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 και στη νότια Κρήτη έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αίθριος. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 και τοπικά έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός για τη Δευτέρα

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και στα ορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα, από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο μέχρι το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.



Πηγή άρθρου www.iefimerida.gr

You May Also Like

More From Author