Ζάχαρη – Ο γλυκός μας δολοφόνος;

Ζάχαρη - Ο γλυκός μας δολοφόνος;Είτε πρόκειται για τη λευκή κατεργασμένη ζάχαρη και την πιο «υγιεινή» μαύρη είτε για το περιβόητο σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης, ολοένα περισσότεροι ειδικοί δείχνουν να συμφωνούν στο εξής: αυτή η γλυκιά συνήθεια με την οποία έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές, ίσως τελικά δεν είναι τόσο αθώα όσο θα θέλαμε να πιστεύουμε. 

Η κατανάλωσή της μπορεί να προκαλέσει βλάβες στον οργανισμό πολύ πιο επικίνδυνες και σοβαρές από μία «τροφαντή» σιλουέτα. «Το σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης, η ζάχαρη – δεν υπάρχει καμία διαφορά. Η ουσία είναι ότι είναι κακά – εξίσου κακά, εξίσου δηλητηριώδη» τόνισε ο δρ. Ρόμπερτ Λάστιγκ, ειδικός ορμονικών διαταραχών σε παιδιά και ειδικός παιδικής παχυσαρκίας στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Περισσότερα…

More From Author