Εφιαλτική εφημερία στο Λαϊκό – «Ουδέποτε καταρρεύσαμε» λέει η διοίκηση του νοσοκομείου

Estimated read time 1 min read

Διαψεύδει το Λαϊκό Νοσοκομείο τις πληροφορίες και τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «κατάρρευση» κατά τη διάρκεια της χθεσινής εφημερίας.

Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση του Λαϊκού αναφέρει ότι ουδέποτε έκλεισε η εφημερία ή ζητήθηκε προστασία από υποστηρικτικά νοσοκομεία. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρουν αναληθώς ότι το Νοσοκομείο μας σταμάτησε να δέχεται περιστατικά Covid κατά τη διάρκεια της χθεσινής εφημερίας, έχουμε να τονίσουμε τα εξής:

Η εφημερία 23-24/03/2021 του ΓΝΑ «ΛΑΪΚΟ», για τη διαχείριση ασθενών Covid, ξεκίνησε με 19 κενές κλίνες σε σύνολο 86 απλών κλινών Covid που διαθέτει το Νοσοκομείο μας, ενώ κατά τη διάρκεια της εφημερίας έγιναν 8 εξιτήρια.

Έγιναν 35 εισαγωγές ασθενών, είτε με επιβεβαιωμένη λοίμωξη Covid, είτε ασθενών για τους οποίους αναμένεται το αποτέλεσμα του μοριακού ελέγχου – και νοσηλεύονται ως «ύποπτα» περιστατικά.

ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ Η ΕΦΗΜΕΡΙΑ και υπήρχε διαρκής παρακολούθηση αυτής.

ΑΝΑΛΗΘΩΣ ΑΝΑΦΕΡETAI ΟΤΙ ΣΤΙΣ 21:00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΕΦΗΜΕΡΙΑ Ή ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. Άλλωστε, στις 21:00 το βράδυ είχαμε ακόμη 12 κενές κλίνες.

Όλοι οι ασθενείς νοσηλεύονται στη Μονάδα Covid σε ασφαλείς συνθήκες, υπό την φροντίδα του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

Η διασπορά ψευδών ειδήσεων, που αποδομούν και υποβαθμίζουν το τεράστιο έργο και την αυτοθυσία του προσωπικού του Νοσοκομείου μας, δημιουργεί αναστάτωση και φόβο τόσο στους συμπολίτες μας, όσο και στα υγειονομικά στελέχη.

Και κάτι τέτοιο, είναι ανεπίτρεπτο στην πρωτοφανή μάχη που δίνουμε με την πανδημία.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΓΝΑ “ΛΑΙΚΟ”

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι, μιλώντας νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό Open, o προϊστάμενος μονάδας Covid του Λαϊκού, Νίκος Ορφανός, χαρακτήρισε «δραματική» τη χθεσινή εφημερία και «τραγική» τη νύχτα. «Υπάρχουν ασθενείς ακόμη και σε ράντζα, μπορώ να μιλήσω για τουλάχιστον 7 περιπτώσεις και δεν έχει κλείσει ακόμα η εφημερία, κι εξ όσων γνωρίζω ακόμα και τώρα εξετάζονται περιστατικά covid», σημείωσε.

Και προσέθεσε: «Δεν είναι καθόλου καλή η μέρα για μας, γιατί η νύχτα ήταν δραματική. Υπάρχουν εκτός από τα 90 κρεβάτια και 7 φορεία στους θαλάμους, ενώ έχουν παραμείνει και 2 διασωληνωμένοι εδώ και 5 μέρες σε κλίνες εκτός ΜΕΘ και δεν έχουν πάει σε κρεβάτι, γιατί δεν υπάρχει διαθέσιμη θέση. Κάποια στιγμή χθες σταμάτησε η εφημερία και υπήρχαν τα υποστηρικτικά νοσοκομεία που αναλάμβαναν τα περιστατικά covid».

Ο κ. Ορφανός τόνισε ότι τα νοσοκομεία, στο τρίτο αυτό κύμα που περνά η χώρα μας, «έχουν φτάσει στα όρια τους». «Είμαστε στο κόκκινο» είπε χαρακτηριστικά, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο μετά την επιστράτευση στο νοσοκομείο έχουν πάει πέντε γιατροί.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κεραμέως: Όχι μαθήματα μέσα στο Πάσχα – Τι είπε για άνοιγμα σχολείων και εξετάσεις

Γώγος: Δεν μπορούμε να μιλάμε για ανοιχτό λιανεμπόριο όσο τα κρούσματα είναι υψηλά

Ο νέος κύκλος των Media (Κλείσαµε τα 16 – Sweet sixteen µέσα στην πανδηµία!)

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author