Εφιαλτικές διαστάσεις παίρνει η φωτιά στα Νέα Στύρα: Εκκενώθηκαν Νιμπορειό …

Estimated read time 1 min read

Εφιαλτικές διαστάσεις λαμβάνει η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι σε δασική έκταση στα Νέα Στύρα Ευβοίας. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης πετάει με ελικόπτερο πάνω από το πύρινο μέτωπο, για να διαπιστώσει την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

“Η κατάσταση παραμένει εφιαλτική παρά τη μάχη που δίνουμε από τον αέρα και το έδαφος, το μέτωπο είναι μεγάλο. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 6 και 7 μποφόρ και βεβαίως στις ψηλότερες περιοχές μπορεί και 10 μποφόρ” δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος που προσπαθεί μαζί με την Περιφέρεια αλλά και την Πυροσβεστική να συντονίσει τις δυνάμεις.

Όπως υπογραμμίζει ο δήμαρχος Καρύστου “το μέτωπο βρίσκεται σε απόσταση λιγότερο από τα χίλια μέτρα από το χωριό Νιμπορειό που έχει εκκενωθεί προληπτικά, ενώ προηγούμενα εκκενώθηκε ο οικισμός Καγκαδαίοι, καθώς η φωτιά πέρασε κοντά στον οικισμό” όπως σημείωσε.

Πάντως ο υφυπουργός Διαχείρισης Κρίσεων και Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, αναφερόμενος στη φωτιά στην Εύβοια κατά την έκτακτη ενημέρωση για την κατάσταση με τις πυρκαγιές, επισήμανε πως μέχρι στιγμής δεν απειλούνται σπίτια στην περιοχή, ενώ ανακοίνωσε πως συνολικά η Πυροσβεστική αντιμετωπίζει 51 πύρινα μέτωπα.

Μέσα σε μία ρεματιά επιχειρούν οι εθελοντές δασοπυροσβέστες από τα Στύρα και προσπαθούν να περιορίσουν την φωτιά να μην περάσει τον κεντρικό δρόμο, καθώς πνέουν στην περιοχή πολύ ισχυροί άνεμοι.

Διαβάστε Επίσης

“Δίνουμε μάχη μέσα σε μία ρεματιά να ανακόψουμε ένα επικίνδυνο μέτωπο” δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Χουλιάρας που είναι μεταξύ των εθελοντών από τα Στύρα που έχουν σπεύσει στο μέτωπο της φωτιάς. Μαζί τους επιχειρούν σε διάφορα σημεία και εθελοντές και από τις γειτονικές περιοχές αλλά και την Κάρυστο.

“Γίνεται επιχείρηση από εδάφους και αέρος για να τεθεί υπό έλεγχο και να μην προσεγγίσει κατοικημένη περιοχή. Οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο μας” δηλώνει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο Περιφερειακός Διοικητής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων κ. Ν. Μπάλτσης ενώ μία ώρα πριν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής είδαν στα κινητά τους ένα μήνυμα από το 112 που έγραφε “Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Νιμπορειό Ευβοίας, απομακρυνθείτε τώρα προς Μαρμάρι – Κάρυστο για προληπτικούς λόγους. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής στην περιοχή επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 23 οχήματα. Από αέρος είναι 5 ελικόπτερα από τα οποία το ένα συντονίζει και 5 αεροσκάφη από τα οποία τα 4 είναι Canadair, ενώ μετέχει και το BERIEV-200.

Διαβάστε Επίσης

Εφιαλτικές διαστάσεις παίρνει η φωτιά στα Νέα Στύρα: Εκκενώθηκαν Νιμπορειό και Καγκαδαίοι - Επί τόπου ο Χρυσοχοΐδης - εικόνα 3

Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία στις 13:15 το μεσημέρι και αμέσως βοηθούμενη από του ισχυρούς ανέμους πήρε διαστάσεις.

Ευβοια φωτιά

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη προκειμένου να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο.

Διαβάστε Επίσης

Εφιαλτικές διαστάσεις παίρνει η φωτιά στα Νέα Στύρα: Εκκενώθηκαν Νιμπορειό και Καγκαδαίοι - Επί τόπου ο Χρυσοχοΐδης - εικόνα 5

Ευβοια φωτιά
Ευβοια φωτιά
Ευβοια φωτιά


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Πηγή άρθρου www.thetoc.gr

You May Also Like

More From Author