Εσπευσμένα στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα | ΕΛΛΑΔΑ

Estimated read time 1 min read

Εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης μεταφέρθηκε η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το e-evros, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη από νωρίς σήμερα το πρωί και χρειάστηκε να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο της πόλης, όπου και παρέμεινε για κάποιες ώρες προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις.

Οπως αναφέρει το τοπικό μέσο, παρουσίασε ένα δερματικό πρόβλημα και της δόθηκε αγωγή.

Σημειώνεται ότι σήμερα το βράδυ στην Κομοτηνή θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση-συναυλία με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και τους ερμηνευτές Πέγκυ Ζήνα και Παναγιώτη Πετράκη.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση, η οποία ήταν προγραμματισμένη, συνέπεσε με τον χαμό του μεγάλου μουσικοσυνθέτη και, όπως αναφέρει το e-evros, ίσως είναι από τις ελάχιστες εκδηλώσεις που δεν αναβλήθηκαν λόγω του τριήμερου εθνικού πένθους που κήρυξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Να αγαπάτε πάντα τον μπαμπά, ήταν πολύ καλός άνθρωπος»

Σε δηλώσεις σε δημοσιογράφους προχώρησε η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη μετά τον θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.

Μιλώντας έξω από το σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη είπε: «Να αγαπάτε πάντα τον μπαμπά. Ήταν πολύ καλός άνθρωπος, σπουδαίος άνθρωπος. Υπέφερε πολύ και ξεκουράζεται τώρα. Να τον αγαπάτε. Πάντα. Σας ευχαριστώ πολύ».

Η συγκινητική ανάρτηση στο Facebook

Μάλιστα, λίγες ώρες πριν από τον θάνατό του Μίκη Θεοδωράκη, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη είχε κάνει μια συγκινητική ανάρτηση στο Facebook για τον πατέρα της. Δημοσίευσε το έργο «Ο χρόνος παραμορφώθηκε» σε μουσική του ίδιου του καλλιτέχνη, γράφοντας: «Για τον μπαμπά μας».

Την Πέμπτη η κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη

Σε τριήμερο πένθος η χώρα από το μεσημέρι της Τρίτης, μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες για τον Μίκη Θεοδωράκη, ενώ από την Τρίτη η σορός του θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εξόδιος ακολουθία για τον Μίκη Θεοδωράκη θα τελεστεί από τη Μητρόπολη της Αθήνας στις 3:00 το μεσημέρι της ερχόμενης Πέμπτης. Οι λεπτομέρειες για τον τόπο της ταφής δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί. Είτε θα γίνει στο Γαλατά Χανίων, όπως είχε ζητήσει ο ίδιος, είτε στο Βραχάτι Κορινθίας, μετά από πομπή, όπως φέρεται να σκέφτεται η κόρη του, Μαργαρίτα, προκειμένου να είναι κοντά και να τον επισκέπτεται η ίδια και η μητέρα της, η 94χρονη Μυρτώ Αλτίνογλου. Ωστόσο, υπάρχει και η σκέψη η ταφή να τελεστεί στο Βραχάτι και σε τρία χρόνια να γίνει εκταφή, ώστε να ταφεί οριστικά στα Χανιά.

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr

Πηγή άρθρου www.iefimerida.gr

You May Also Like

More From Author