Ερντογάν σε Φον ντερ Λάιεν: ‘Να μη σπαταλήσουν και αυτή την ευκαιρία οι Έλληνες’ – Κόσμος

Estimated read time 1 min read

Τηλεδιάσκεψη διάρκειας 40 περίπου λεπτών είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Στο επίκεντρο της συζήτησης, όπως αναμενόταν, βρέθηκαν τα ελληνοτουρκικά και η επανέναρξη των διερευνητικών επαφών, η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και η σχέση Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, ο Ερντογάν κατηγόρησε για μια ακόμη φορά την Ελλάδα και την Κυπριακή Δημοκρατία, λέγοντας πως αμφότερες αγνοούν τα δικαιώματα των Τούρκων πολιτών με τους “μαξιμαλιστικούς τους ισχυρισμούς”.

Παράλληλα, στο ίδιο μοτίβο, ο Ερντογάν ξεκαθάρισε πως η Άγκυρα είναι έτοιμη για την έναρξη των διερευνητικών επαφών, τονίζοντας πως η χώρα του υποστήριζε τον διάλογο εξ αρχής και πετώντας το μπαλάκι στην Ελλάδα, η οποία “δεν θα πρέπει να σπαταλήσει μία ακόμη ευκαιρία για διπλωματία”.

Εν συνεχεία, ο Ερντογάν επικαλέστηκε την ανανέωση της συμφωνίας Τουρκίας-ΕΕ της 18ης Μαρτίου και της Τελωνειακής Ένωσης και της εξαίρεσης στη βίζα θα μπορούσαν να αποτελέσουν μία βάση για ενδυνάμωση των σχέσεών τους.

Χαιρέτισε την έναρξη των συνομιλιών η Φον ντερ Λάιεν
 

Χρήσιμη χαρακτήρισε την επικοινωνία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ενώ σε σχετική ανάρτησή της στο twitter σημείωσε πως χαιρετίζει την προγραμματισμένη έναρξη των συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν αναφέρει στην ανάρτησή της:

“Πολύ χρήσιμη συζήτηση με τον Πρόεδρο Ερντογάν σχετικά με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη μετανάστευση. Χαιρετίζω την προγραμματισμένη έναρξη συνομιλιών με την Ελλάδα, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και για μια εποικοδομητική σχέση με την ΕΕ”.

Το tweet της προέδρου της Κομισιόν:

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.



Πηγή άρθρου www.news247.gr

You May Also Like

More From Author