Ερντογάν: Αν η Ελλάδα θέλει να πληρώσει το τίμημα, ας μας αντιμετωπίσει – Κόσμος

Estimated read time 1 min read

Σ’ ένα ακόμη κρεσέντο απειλών κατά της Ελλάδας επιδόθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το πρωί της Τετάρτης σε ομιλία του.

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τον ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος την Τρίτη, μετά τη συνάντησή του με τον Χάικο Μάας, είχε τονίσει ότι “αυτή τη φορά δεν θα πρόκειται για ατύχημα, θα αναλάβουμε δράση και θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο” ο Τούρκος πρόεδρος ανέλαβασε και άλλο το επίπεδο της έντασης.

“Αν η Ελλάδα θέλει να πληρώσει το τίμημα, ας βγει να μας αντιμετωπίσει” τόνισε ο Ερντογάν για να συνεχίσει: “Αν όμως δεν έχει το κουράγιο να το κάνει, θα είναι καλύτερα να βγει από το δρόμο μας”.

“Η Ελλάδα, που δεν αξίζει καν την βυζαντική κληρονομιά, αρνείται να πάρει μαθήματα από την ιστορία και ενεργεί ως ψευτοεκβιαστής στο χώρο της Μεσογείου”.

Συνέχισε στο ίδιο μοτίβο λέγοντας ότι “η Τουρκία θα πάρει ό,τι δικαιούται στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα χωρίς καμία παραχώρηση”.

“Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που πρέπει να δοκιμαστεί η υπομονή, η δυνατότητα και η αποφασιστικότητα της . Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Αν λέμε πως το κάνουμε, σημαίνει πως το κάνουμε και πληρώνουμε και το τίμημα”.

Ολα αυτά ενώ στις αγορές του χρήματος η τουρκική λίρα συνεχίζει να υποτιμάται έναντι του δολαρίου. Εχει και αυτό τη σημασία του.



Πηγή άρθρου www.news247.gr

You May Also Like

More From Author