Επιστροφή στη βαρβαρότητα | Η Εφημερίδα των Συντακτών

Estimated read time 1 min read

Η εικόνα που μεταδόθηκε από το πρακτορείο AP έχει υποστεί επεξεργασία.  

AP Photo

Μία ημέρα μετά την ανοικτή απειλή Αφγανού αξιωματούχου για επιστροφή σε ακραίες τιμωρίες οι κάτοικοι της Χεράτ έγιναν μάρτυρες ενός φρικιαστικού θεάματος.

Οι φόβοι που εκφράστηκαν για το νέο καθεστώς που ανέλαβε τη διακυβέρνηση του Αφγανιστάν φαίνεται πως επιβεβαιώνονται καθώς όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης μαχητές Ταλιμπάν στην πόλη Χεράτ, σκότωσαν τέσσερις φερόμενους απαγωγείς και κρέμασαν τα πτώματά τους σε δημόσιο χώρο, σε μια επίδειξη δύναμης και αυταρχισμού.

Η φρικτή είδηση έγινε μια μέρα αφότου ανώτερος αξιωματούχος της ακραίας εξτρεμιστικής ισλαμιστικής ομάδας προειδοποίησε ότι θα επανέλθουν ακραίες τιμωρίες (σ.σ. όπως εκτελέσεις και ακρωτηριασμοί) όχι όμως σε δημόσια θέα.  

Ο Σερ Άχμαντ Αμάρ, αναπληρωτής κυβερνήτης της Χεράτ, είπε πως οι άνδρες είχαν απαγάγει έναν ντόπιο επιχειρηματία και τον γιο του και σκόπευαν να τους μεταφέρουν εκτός της πόλης, όταν έγιναν αντιληπτοί από περιπολίες, που είχαν στήσει σημεία ελέγχου περιμετρικά της πόλης.

Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών, κατά την οποία σκοτώθηκαν και οι τέσσερις άνδρες, ενώ τραυματίστηκε ένας στρατιώτης των Ταλιμπάν.

«Έφεραν τα πτώματά τους στην κεντρική πλατεία και τα κρέμασαν στην πόλη ως ένα μάθημα προς άλλους απαγωγείς», περιέγραψε.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press (AP) ένα από τα πτώματα κρεμάστηκε από γερανό στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με BBC ακόμα δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σκοτώθηκαν οι άνδρες. Ωστόσο, εικόνες που διακινήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τα ματωμένα σώματα των «απαγωγέων» στο πίσω μέρος ενός φορτηγού με έναν γερανό να σηκώνει έναν από αυτούς.

Βίντεο όπου διακρίνεται ένα πτώμα να κρέμεται από τον γερανό κυκλοφόρησε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ φαίνεται και ένα σημείωμα που κάρφωσε κάποιος στο στήθος του νεκρού, το οποίο γράφει «Αυτή είναι η τιμωρία για την απαγωγή».

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author