Επιβεβαιώθηκαν τα δύο κρούσματα της «Όμικρον» στην Αθήνα

Estimated read time 1 min read

© Juan Bautista Ruiz Páramo | Dreamstime.com

Σε τρία ανέρχονται συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της παραλλαγής Β.1.1.529 στη χώρα μας, καθώς το νέο στέλεχος επιβεβαιώθηκε στα δύο κρούσματα του νέου κορονοϊού που θεωρούνταν ύποπτα.

Όπως ανακοίνωσε προχθές ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, εντοπίστηκαν στην Αθήνα μετά από ταξίδι στον αφρικανικό νότο, ενώ ο ΕΟΔΥ ιχνηλατεί τις επαφές τους.

Τα δύο περιστατικά δε σχετίζονται με την πρώτη μόλυνση, 44χρονου άνδρα, η οποία καταγράφηκε την Πέμπτη στα Χανιά. Ο ασθενής, κάτοικος Γιοχάνεσμπουργκ που ήρθε για Χριστούγεννα στην Ελλάδα, είχε εμφανίσει ήπια συμπτώματα.

Θυμίζουμε ότι το ράπιντ τεστ στο οποίο υποβλήθηκε αρχικά στο αεροδρόμιο «Ι. Δασκαλογιάννης» βγήκε αρνητικό, ωστόσο επειδή είχε ελαφρά συμπτώματα, έκανε μοριακό τεστ σε ιδιωτική κλινική που είχε θετική ένδειξη.

Στο μεταξύ η διασπορά της Covid-19 εξακολουθεί να τρέχει με σπασμένα φρένα, ενώ οι διασωληνωμένοι έφτασαν χθες στους 715, στον μεγαλύτερο δηλαδή αριθμός κατά τέταρτο κύμα της πανδημίας. Ακόμα 79 ασθενείς συμπολίτες μας κατέληξαν με αποτέλεσμα η χώρα να θρηνεί συνολικά 18.595 νεκρούς.  

Σημειώνεται ότι από σήμερα έως και το Σάββατο θα γίνεται η διάθεση ενός δωρεάν self test σε όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών, εμβολιασμένους και μη. Σύμφωνα με επιστολή του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου προς τους φαρμακευτικούς συλλόγους, εξαιρούνται από το σύστημα διάθεσης όσοι έλαβαν self test το προηγούμενο διάστημα (από 17/11 έως 27/11).

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author