Επεισόδια στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

Estimated read time 1 min read

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ εξελισσόταν το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, ανάμεσα στους διαδηλωτές και στις δυνάμεις των ΜΑΤ, όταν φοιτητές συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις στην προσπάθειά τους να σπάσουν το φράγμα των αστυνομικών δυνάμεων που είχαν παραταχθεί μπροστά από το μνημείο του άγνωστου Στρατιώτη.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους διαδηλωτές κάνοντας ρίψη χημικών, ενώ λίγη ώρα αργότερα προχώρησαν και σε τριάντα προσαγωγές.

Η ένταση έχει, πλέον, εκτονωθεί, οι διαδηλωτές έχουν αρχίσει να διαλύονται, ενώ παραδίδονται σταδιακά στην κυκλοφορία οι γύρω δρόμοι.

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στο νομοσχέδιο Κεραμέως, καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία- διαγραφές πειθαρχικά» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν στη Βουλή.




Οι συγκεντρωμένοι αντιδρούσαν στο νομοσχέδιο που φέρνει αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ καθώς επίσης και στην ίδρυση ειδικής αστυνομικής ομάδας στα πανεπιστήμια καθώς και σε σειρά άλλων θεμάτων.

Επεισόδια έξω απο τη Βουλή 2



ΟΛΜΕ και ΔΟΕ χαρακτηρίζουν το νομοσχέδιο «αντιεκπαιδευτικό» και επικρίνουν την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για «αυταρχισμό», «αδιαφορία για την εκπαιδευτική πραγματικότητα» και «αυθαιρεσία στη λήψη αποφάσεων».

Εξαιτίας του συλλαλητηρίου,  είχε διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας ενώ κλειστός παραμένει με εντολή της Αστυνομίας ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο».

Ειδήσεις σήμερα: 

Lockdown στην Αττική: Επιτρέπονται οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο

Lockdown στην Αττική: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία με την τηλεκπαίδευση

Πώς θα λειτουργήσει ο δημόσιος τομέας

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author