Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Πώς η ΕΛΑΣ έφτασε στα ίχνη του 22χρονου και του 30χρονου

Estimated read time 1 min read

ΕΛΛΑΔΑ

Λήψη σύντομου url

Στα χέρια των Αρχών βρίσκονται ένας 30χρονος και ένας 22χρονους οι οποίοι κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στον ξυλοδαρμό αστυνομικού κατά τα χθεσινά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.

Μια μέρα μετά τα σοβαρά επεισόδια που ξέσπασαν στη Νέα Σμύρνη κατά τη διάρκεια της μεγάλης συγκέντρωσης κατά της αστυνομικής βίας, σοκ έχουν προκαλέσει τα βίντεο που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας και αποτυπώνουν τον άγριο ξυλοδαρμό αστυνομικού.

Η αστυνομία έπειτα από έρευνες τόσο στοιχείων όσο και οπτικοακουστικού υλικού έφτασε στα ίχνη και συνέλαβε δύο νεαρά άτομα τα οποία κατηγορούνται για εμπλοκή στην επίθεση κατά του άνδρα της ομάδας ΔΡΑΣΗ. 

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώτος κατηγορούμενος είναι ένας 30χρονος Ελληνοϊρακινός ο οποίος και συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας την ώρα που έφευγε από την εργασία του και κινούμενος προς το σπίτι του στην Μαγούλα. Ο συλληφθείς είναι αυτός που φαίνεται σε βίντεο να ακολουθεί το κομβόι των δίκυκλων της ΔΡΑΣΗ και να επιτίθεται στο τελευταίο ρίχνοντας στο οδόστρωμα τον αστυνομικό, όπως είχαν αναφέρει νωρίτερα στο Sputnik αστυνομικές πηγές.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό πως οι αξιωματικοί της Κρατικής Ασφάλειας έχουν καταλήξει στην ταυτότητα του νεαρού που επιτέθηκε και έριξε από τη μοτοσικλέτα τον αστυνομικό.

Η ταυτοποίηση του με βάση πληροφορίες του ΣΚΑΪ είχε γίνει ανάμεσα σε τρεις βασικούς υπόπτους ενός από την τράπεζα δεδομένων του Τμήματος Αντιμετώπισης Βίας στου Αθλητικούς Χώρους, όπως επίσης και μια σημαντική κατάθεση ατόμου που φαίνεται να τον γνώρισε

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχε συλληφθεί ξανά για συμμετοχή σε επεισόδια και ναρκωτικά. Παράλληλα, είναι οπαδός μεγάλης αθλητικής ομάδας. Επί του παρόντος όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ οδηγείται ενώπιον του Εισαγγελέα ενώ έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και άλλα αδικήματα σε βάρος αγνώστων ατόμων.

Το χαμένο πορτοφόλι που «έκαψε» τον 22χρονο

Στο μεταξύ, οι αστυνομικές Αρχές έχουν προχωρήσει και στη σύλληψη ενός 22χρονου, ο οποίος επίσης φέρεται να εμπλέκεται επίσης στον ξυλοδαρμό. Οι κατηγορίες εναντίον του είναι μεταξύ άλλων η απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Στο σημείο του ξυλοδαρμού του αστυνομικού βρέθηκε πορτοφόλι με την ταυτότητά του. Ο νεαρός, ο οποίος είναι Αλβανικής καταγωγής και οργανωμένος οπαδός ποδοσφαιρικής ομάδας εμφανίστηκε μερικές ώρες μετά τα επεισόδια στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και κατέθεσε πως άγνωστος του είχε κλέψει το πορτοφόλι με την ταυτότητά του.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί είχαν ήδη βρει ο πορτοφόλι στο σημείο της επίθεσης εναντίον του αστυνομικού και τον προσήγαγαν στη ΓΑΔΑ για ανάκριση. Στη συνέχεια, ταυτοποιήθηκε ως ένας από τους δράστες της επίθεσης, σε συνδυασμό και με οπτικό υλικό στο οποίο είχε καταγραφεί.

Το περιστατικό αστυνομικής βίας και το χρονικό των επεισοδίων

Την Κυριακή, καταγράφηκε σε βίντεο ο άγριος ξυλοδαρμός ενός πολίτη στην πλατεία Νέας Σμύρνης προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων και πολιτική σύγκρουση. Στο πλαίσιο αυτό, την Τρίτη υπήρξε κάλεσμα για συγκέντρωση κατά της αστυνομικής βίας στην ίδια περιοχή, με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών.

Ωστόσο, η συγκέντρωση πήρε βίαιη τροπή με αποτέλεσμα η γειτονιά της Νέας Σμύρνης να μοιάζει με πεδίο μάχης με μολότοφ, καπνογόνα, χημικά, κρότου λάμψης και χρήση υδροβόλου.

Κατά τις συμπλοκές, ομάδα κουκουλοφόρων έριξαν από τη μηχανή και επιτέθηκαν άγρια σε έναν αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ, τραυματίζοντάς τον σοβαρά. Ο αστυνομικός λίγο μετά μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου και συνεχίζει να νοσηλεύεται.

Συνολικά, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τραυματίστηκαν 10 αστυνομικοί, από τους οποίους οι τρεις παραμένουν στο νοσοκομείο.



Πηγή άρθρου sputniknews.gr

You May Also Like

More From Author