Επίθεση φασιστοειδών σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Estimated read time 1 min read

Δολοφονική επίθεση φασιστών σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ/www.902.gr/

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι φασιστικές προκλήσεις στη Θεσσαλονίκη. Μετά την επανεμφάνιση των ναζιστικών συμμοριών στη Σταυρούπολη ομάδα ακροδεξιών -15 σύμφωνα με μαρτυρίες- πραγματοποίησαν επίθεση σε μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ που πραγματοποιούσαν εξόρμηση στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη μεταφέροντας το κάλεσμα για συγκέντρωση στην Σταυρούπολη. 

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης οι ακροδεξιοί χρησιμοποίησαν χοντρές αλυσίδες ακόμη και taser, τραυματίζοντας τουλάχιστον τρία άτομα εκ των οποίων στα δύο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επέστρεψαν στο σπίτι τους, ενώ ένας 22χρονος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Ένας εκ της ομάδας φασιστών (δεξιά) σε καφετέρια στην πλατεία μετά την επίθεση/www.902.gr/

Στο σημείο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη που προχώρησε σε δεκατέσσερις προσαγωγές.

Σε δήλωσή της η αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονικής επίθεσης ομάδας φασιστών σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Σταυρούπολη Νικολέτα Θεογνώστου, εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος του δήμου Μελά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», καταγγέλλει ότι οι φασιστικές ομάδες με ευθύνη των κυβερνώντων αλωνίζουν εδώ και μέρες στη Σταυρούπολη χωρίς να τους πειράζει κανείς. 

Λίγη ώρα μετά την επίθεση ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης, μετέβη στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης για να υποβάλει μήνυση για το περιστατικό.


Την ίδια ώρα που συμβαίνουν τα θλιβερά αυτά περιστατικά η κυβέρνηση κάνει ότι δεν βλέπει τι ακριβώς συμβαίνει στη Θεσσαλονίκη και επικαλείται πάλι το πολυχρησιμοποιημένο επιχείρημα των «δύο άκρων», με το οποίο όχι μόνο επιδιώκει να ενοχοποιήσει το αντιφασιστικό κίνημα και τις νεολαίες των κομμάτων της Αριστεράς, αλλά και να καθησυχάσει τους εναπομείναντες οπαδούς της τριχοτομημένης Χρυσής Αυγής ότι δεν αποδίδει στα υπολείμματα της ναζιστικής οργάνωσης τη μοναδική ευθύνη.

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author