Επίθεση με βιτριόλι: Ξανά στο δικαστήριο η Ιωάννα

Estimated read time 1 min read

Κρίσιμη η σημερινή ημέρα της δίκης για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου τον περασμένο Μάιο στην Καλλιθέα.

Η ακροαματική διαδικασία προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς και σήμερα αναμένεται να φτάσει στο τέλος της η λίστα των μαρτύρων κατηγορητηρίου ενώ δεν αποκλείεται να καταθέσει η κατηγορούμενη για την επίθεση σε βάρος της Ιωάννας, Έφη Κακαραντζούλα.

Η 36χρονη εξακολουθεί να κρατά κλειστά τα χαρτιά της με το ενδιαφέρον, πλέον, να στρέφεται στους ισχυρισμούς που θα προβάλει. Το «σενάριο» ότι η απόφαση της να επιτεθεί στην Ιωάννα συνδέεται με 40χρονο άνδρα φαίνεται να αποδυναμώνεται. Και αυτό γιατί ο ίδιος κατέθεσε στο δικαστήριο πως ουδέποτε συνάντησε την Ιωάννα, ενώ αναφερόμενος στην κατηγορούμενη είπε πως είχαν μια «περιστασιακή ερωτική σχέση».

Η κατηγορούμενη θα κληθεί να αποκαλύψει το

«μυστικό» που κρατά καλά κρυμμένο και αφήνει να εννοηθεί ότι η μοναδική που το γνωρίζει είναι η Ιωάννα.

Σε κάθε περίπτωση είναι βέβαιο πως η 36χρονη θα αρνηθεί κατηγορηματικά ότι είχε πρόθεση να σκοτώσει τηνΙωάννα ζητώντας να δικαστεί για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Επίθεση με βιτριόλι: «Θα μπορούσε να χάσει τη ζωή της» – Συγκλόνισαν οι γιατροί της Ιωάννας

Οι γιατροί που κατέθεσαν κατά την τρίτη συνεδρίαση εξέφρασαν την πεποίθηση πως η Ιωάννα κινδύνευσε να χάσει τη ζωή της. Μάλιστα, η γιατρός Μαρία Καλοφώνου περιέγραψε ότι η θερμοκρασία του σώματός της Ιωάννας είχε φτάσει τους 400 βαθμούς Κελσίου. «Θα μπορούσε να χάσει τη ζωή της, μιλάμε και για απώλεια ζωής» ανέφερε χαρακτηριστικά η γιατρός και συμπλήρωσε: «Η θανατηφόρα δόση στο βιτριόλι είναι τα 10ml, δηλαδή μια κουταλιά του γλυκού αρκεί για να σκοτώσει αν το καταπιεί κάποιος. Θα κατέβαινε στον οισοφάγο».

Ο εισαγγελέας θα απαντήσει σήμερα στο αίτημα της πολιτικής αγωγής για κλήση σε κατάθεση δύο ακόμη προσώπων η μαρτυρία των οποίων θεωρείται κομβικής σημασίας καθώς φέρονται να είχαν επικοινωνία με την κατηγορούμενη πριν αλλά και μετά από την επίθεση.

Ήδη, ο εισαγγελέας έχει επιφυλαχθεί σημειώνοντας ωστόσο ότι «αν έρθει ένα πρόσωπο και εξεταστεί ως μάρτυρας υπάρχει κίνδυνος ακυρότητας».

Πάντως, αν τελικά το δικαστήριο αποφασίσει την απόρριψη του σχετικού αιτήματος, υπάρχει η δυνατότητα με την ανακοίνωση της απόφασης να ζητήσει να διαβιβαστεί ο φάκελος στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προκειμένου να ερευνήσει την ύπαρξη συνεργών στο έγκλημα και να ανοίξει νέα δικογραφία για το θέμα.

Πηγή άρθρου www.newsbeast.gr

You May Also Like

More From Author