Εξοργιστική καταγγελία: Διευθυντής σχολείου ζήτησε 50 ευρώ από μετανάστες γονείς για το στεφάνι που θα κατέθετε το παιδί τους – Ειδήσεις – νέα

Estimated read time 1 min read

Σε μια καταγγελία για διευθυντή σχολείου, προέβη ο Στράτος Φαναράς. Συγκεκριμένα ο διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis, με ανάρτησή του στο Facebook, γνωστοποίησε το τέχνασμα ενός διευθυντή σχολείου όταν στην καθιερωμένη κλήρωση των μαθητών που θα κατέθεταν το Δάφνινο στεφάνι, στο πλαίσιο της 28ης Οκτωβρίου, δεν κληρώθηκε Έλληνας μαθητής.

Ζήτησε 50 ευρώ για το δάφνινο στεφάνι

Σύμφωνα με τον κ. Φαναρά -ο οποίος δεν αποκάλυψε την περιοχή και το σχολείο-, παιδί μιας οικογένειας μεταναστών, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα, έγινε αποδέκτης μια πρωτοφανούς ρατσιστικής αντιμετώπισης, όταν κληρώθηκε να τιμήσει τη χώρα με δάφνινο στεφάνι στο ιερό μνηνείο των πεσόντων.

Οι γονείς του παιδιού, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis, πήγαν στο σχολείο για τα διαδικαστικά όταν άκουσαν τον διευθυντή να απαιτεί από τους ίδιους να πληρώσουν το στεφάνι με 50 ευρώ, μια διαδικασία που κατά παράδοση αναλαμβάνει το σχολείο.

Σύμφωνα με τον κ. Φαναρά, το απαράδεκτο αυτό τέχνασμα οφείλεται στην ελπίδα του διευθυντή ότι «ίσως οι «ξένοι» φτωχοί γονείς δεν θα καταβάλουν το ποσό και έτσι θα απαλλαγεί και ο ίδιος από το δυσάρεστο αποτέλεσμα της κλήρωσης».

Οι γονείς του παιδιού, όμως, όχι μόνο δεν έδωσαν τα 50 ευρώ λέγοντας στον διευθυντή πως αυτό που τους ζητούσε ήταν πρωτοφανές για τα χρονικά του σχολείου αλλά στη συνέχεια, και αφού αναζήτησαν οδηγίες από το διαδίκτυο, έφτιαξαν το δικό τους στεφάνι με δάφνη και μυρτιές ώστε το παιδί να καταθέσει στεφάνι.

Δείτε την ανάρτηση του Στράτου Φαναρά

«Δάφνινο στεφάνι για την Ελλάδα μας

Δεν έχω την άδεια να πω που συνέβη (και ίσως εύλογα όπως θα καταλάβετε), θα πω όμως τι συνέβη.

Σε κάποιο σχολείο ένα παιδί που γεννήθηκε εδώ στην πατρίδα μας και οι γονείς του είχαν έρθει οικονομικοί μετανάστες στη χώρα μας, κληρώθηκε σε σχετική διαδικασία του σχολείου του να καταθέσει στην αυριανή γιορτή το στεφάνι του σχολείου του στο ιερό μνηνείο των πεσόντων και γεμάτο χαρά και τιμή πήγε και το ανήγγειλε στους γονείς του, οι οποίοι την επομένη πήγαν με τη σειρά τους στο σχολείο για να συννενοηθούν για τα διαδικαστικά.

Ελα όμως που το αποτέλεσμα της κλήρωσης δεν άρεσε στον κυρ-διευθυντή…
τι σκέφτηκε λοιπόν ο κυρ-διευθυντής; απαίτησε από τους μετανάστες γονείς να πληρώσουν οι ίδιοι το στεφάνι με 50 ευρώ, κόντρα στην παράδοση που θέλει να το αγοράζει το σχολείο, ελπίζοντας πως ίσως οι «ξένοι» φτωχοί γονείς δεν θα καταβάλουν το ποσό και έτσι θα απαλλαγεί και ο ίδιος από το δυσάρεστο αποτέλεσμα της κλήρωσης…και είχε εν μέρει μαντέψει σωστά…πράγματι οι γονείς δεν του έδωσαν το πενηντάρικο λέγοντας πως αυτό που τους ζητούσε ήταν πρωτοφανές για τα χρονικά του σχολείου…

Εκαναν όμως κάτι πολύ καλύτερο 🙂 Αφού μπήκαν στο διαδύκτιο και διάβασαν πως γίνεται ένα στεφάνι με δάφνη και μυρτιές, μητέρα, πατέρας και κόρη μάζεψαν τα υλικά και έφτιαξαν ένα πανέμορφο στεφάνι με τα χέρια τους και αύριο το παιδάκι θα το καταθέσει με χαρά και τιμή!

Ετσι νικιέται ο φασισμός μάτια μου, έτσι νικήθηκε τότε, έτσι νικιέται και τώρα.

Με φαντασία και θυσίες που ξεκινούν από το λίγο και φτάνουν στο πολύ.

Με το μυαλό αλλά και με τα χέρια μας νικιέται.

Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας λοιπόν αλλά και στον Ελληνισμό που «στο Σικάγο μέσα ξέρει να Ελληνοξεχνά»!»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από



Πηγή άρθρου www.tovima.gr

You May Also Like

More From Author