Εξαφανίστηκε ο 14χρονος που κατηγορείται για τον θάνατο του 87χρονου

Estimated read time 1 min read

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολόφονίας στη Θεσσαλονίκη με δράστες δύο ανήλικους και θύμα ηλικιωμένο. Συναγερμός έχει σημάνει για την εξαφάνιση του 14χρονου από τους χώρους του Παπαφείου Ορφανοτροφείου καθώς κατηγορείται ότι σκότωσε μαζί με την 12χρονη αδελφή του τον 87χρονο, για να τον ληστέψει.

Σύμφωνα με το thestival, ένας εκ των πρωταγωνιστών της υπόθεσης που σόκαρε τη Θεσσαλονίκη, σήμερα τα ξημερώματα μεταφέρθηκε στο ίδρυμα όπου φιλοξενούνταν και στο παρελθόν και είχε διαφύγει από αυτό, ωστόσο τα χαράματα διαπιστώθηκε ότι είχε εκ νέου διαφύγει των χώρων του ορφανοτροφείου και είναι πάλι εξαφανισμένος.

«Ο ανήλικος που σήμερα έγινε γνωστό στον Τύπο ότι κατηγορήθηκε μαζί με άλλους για την από 2.12.2020 ανθρωποκτονία και ληστεία σε βάρος ενός υπερήλικου συμπολίτη μας στη Θεσσαλονίκη είχε ανατεθεί με την Αριθ.539/2020 παραγγελία της Εισαγγελέα Ανηλίκων Θεσσαλονίκης η προσωρινή του φιλοξενία στο Παπάφειο. Στην εισαγωγή του είχαν διατυπωθεί έντονες αντιρρήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων και της Διοίκησής του, καθώς ο ανήλικος δεν πληρούσε για διάφορους λόγους τις προϋποθέσεις εισαγωγής σε αυτό» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Παπαφείου.

«Ο εν λόγω ανήλικος δηλώθηκε από το “Παπάφειο Ορφανοτροφείο” την 25.10.2020 επισήμως δια της νόμιμης διαδικασίας ως “εξαφανισμένος”, γεγονός για το οποίο είχε ενημερωθεί έγκαιρα η Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, επιβεβαιώνοντας τη βασιμότητα των αντιρρήσεων της Διοίκησης του “Παπαφείου Ορφανοτροφείου” που είχε υποδείξει άλλους φορείς ως κατάλληλους για την περίπτωση της φροντίδας του συγκεκριμένου ανηλίκου» προσθέτει το ίδρυμα.

Ο ανήλικος τα χαράματα διαπιστώθηκε ότι είχε εκ νέου διαφύγει των χώρων του ορφανοτροφείου και είναι εξαφανισμένος.

To χρονικό της υπόθεσης 

Η αποκάλυψη ότι πίσω από τη δολοφονία του ηλικιωμένου άντρα, που ζούσε μόνος στη στη Θεσσαλονίκη, είναι δύο ανήλικοι, ένα αγόρι 14 ετών και ένα κορίτσι 12 ετών, από το πρωί έχει προκαλέσει σοκ.

Ο 87χρονος, στις 2 Δεκεμβρίου, έπεσε θύμα ληστείας μέσα στο σπίτι του, μία μονοκατοικία στο κέντρο της πόλης, με τους δράστες να τον χτυπούν και να χάνει τη ζωή του, μετά από μάχη τεσσάρων ημερών στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Ο παππούς τους κατάλαβε, με αποτέλεσμα οι ανήλικοι να ορμήξουν πάνω του και να τον ξυλοκοπήσουν άγρια με μπουνιές, κλωτσιές και πολλά χτυπήματα στο κεφάλι. Στη συνέχεια του άρπαξαν περίπου 250 ευρώ και εξαφανίστηκαν.

Ο άτυχος ηλικιωμένος μεταφέρθηκε σε σε άθλια κατάσταση στο Ιπποκράτειο με εγκεφαλική αιμορραγία. Οι γιατροί έδωσαν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή αλλά δυστυχώς κατέληξε μετά από 4 μέρες.

Ενώπιον της εισαγγελέως οδηγήθηκαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής η 45χρονη γιαγιά και ο 40χρόνος σύντροφος της, που κρατούσαν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ τσίλιες στα δυο ανήλικα παιδιά στη Θεσσαλονίκη που δολοφόνησαν τον 87χρονο άνδρα για να τον ληστέψουν.

Οι δύο ανήλικοι δεν μετήχθησαν στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης λόγω ανηλικότητας αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες του, οδηγήθηκαν σε δομή φιλοξενίας ανήλικων.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: «Σκληρά» τοπικά lockdown και μαζικά rapid test για να περιοριστεί η διασπορά

Εύα Χερτζίκοβα: Εξαντλημένη στο κρεβάτι – Είναι θετική στον κορωνοϊό

Φωτογραφίες: Χριστουγεννιάτικος στολισμός και… μποτιλιάρισμα στη Βασ. Σοφίας

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author