Εξαφάνιση 19χρονης: Νέα ανατροπή στην έρευνα για την Άρτεμη

Estimated read time 1 min read

Συνεχίζεται το θρίλερ με την υπόθεση της εξαφάνισης της 19χρονης Αρτέμιδος Βασίλη, με τα ηλεκτρονικά ίχνη και τις μαρτυρίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας να προκαλούν νέα ερωτήματα. Όπως αναφέρεται στο site της εκπομπής «Φως στο τούνελ», η εκπομπή απευθύνθηκε σε Εγκληματολόγο Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και Εξεταστή ψηφιακών πειστηρίων, έτσι ώστε να εντοπίσει το ακριβές στίγμα του κινητού τηλεφώνου της 19χρονης που εξαφανίστηκε πριν από περίπου πέντε μήνες από την περιοχή του Κορωπίου Αττικής.

Σε ζωντανή σύνδεση μέσω Skype, ο Βασίλης Γεωργόπουλος, είπε πως «η οικογένεια μετά από δική σας πρωτοβουλία με εξουσιοδότησε να ερευνήσω τις δυο διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ένα τάμπλετ που χρησιμοποιούσε η Άρτεμις, με σκοπό να εντοπιστούν τα τελευταία ηλεκτρονικά της ίχνη. Η κοπέλα είχε συνδέσει το κινητό με το gmail της. Στην έρευνά μου διαπίστωσα ότι κάποιος έσβησε όλα τα ηλεκτρονικά ίχνη από το λογαριασμό της, εξαφανίζοντας και χρήσιμα για την έρευνα, στοιχεία του κινητού της».

Σε ερώτηση της Αγγελικής Νικολούλη για το αν μπορούν αυτά να ανακτηθούν, ο Βασίλης Γεωργόπουλος απάντησε ότι «θα πρέπει να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες από την αρμόδια αστυνομική Αρχή, γιατί έχουν ήδη περάσει πέντε μήνες από την εξαφάνιση και στους έξι τα αρχεία αυτά σβήνονται…»

«Την είδα στην ερημιά και τα ‘χασα…»

Στο μεταξύ, μια νέα μαρτυρία που έφτασε στο τηλεφωνικό κέντρο της εκπομπής προκάλεσε και πάλι κινητοποίηση. Πιο συγκεκριμένα μάρτυρες ισχυρίζονται πως είδαν μία κοπέλα με κοινά χαρακτηριστικά και ενδυμασία με την Άρτεμη μία ημέρα μετά την εξαφάνισή της.

«Επιστρέφαμε Σάββατο απόγευμα με το σύζυγό μου από την Ανάβυσσο και είδαμε έξω από ένα εγκαταλελειμμένο εργοτάξιο μία κοπέλα. Φορούσε άσπρα αθλητικά παπούτσια, σκούρο παντελόνι και ανοιχτόχρωμη μπλούζα ή πουκάμισο. Είχε και μία σκουρόχρωμη τσάντα πλάτης. Φαινόταν κουρασμένη και χαμένη. Μας έκανε εντύπωση γιατί περπατούσε μόνη της στην ερημιά στην περιοχή Κίτσι στο Κορωπί», ανέφεραν.



«Είδα κι εγώ την κοπέλα στο σημείο…»

Η εκπομπή βρέθηκε στον τόπο που υπέδειξαν οι μάρτυρες με τον πατέρα της αγνοούμενης. Ανέφερε πως η Άρτεμις συνήθιζε να πηγαίνει για μπάνιο σε κοντινή απόσταση. Κατά τη διάρκεια που το «Τούνελ» έκανε έρευνα στον τόπο μαζί με τον ιδιωτικό ερευνητή Γιώργο Τσούκαλη και το δικηγόρο της οικογένειας Σταύρο Γεωργίου, ένας ακόμη μάρτυρας ήρθε για να ενώσει ένα κομμάτι του περίπλοκου αυτού παζλ.

«Είδα κι εγώ την κοπέλα στο ίδιο σημείο», ανέφερε χαρακτηριστικά. Κάτοικοι της περιοχής έδειξαν στην εκπομπή το παλιό λατομείο που υπάρχει στον ίδιο χώρο και που δεν έχει ερευνηθεί. Μετά το «Τούνελ», τον τόπο ερεύνησε με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο στον εντοπισμό πτωμάτων, ο Δημήτρης Καρανταλής, διευθυντής εταιρίας φύλαξης και ερευνών – συνεργάτης του ΟΦΚΑΘ.

«Ερευνήσαμε τους εξωτερικούς χώρους γύρω από το εργοτάξιο και το λατομείο χωρίς αποτέλεσμα. Στους εσωτερικούς δεν μπορέσαμε να μπούμε γιατί δεν έχουμε δικαιοδοσία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ ΕΔΩ ΓΥΡΩ…»



Έξι ομάδες εθελοντών «όργωσαν» την περιοχή…

Μετά την έκκληση του «Τούνελ» σε εθελοντές, οργανώθηκε με πρωτοβουλία του ιδιωτικού ερευνητή της οικογένειας, νέα, μεγάλη επιχείρηση γύρω από το πολυκατάστημα παιχνιδιών που θα πήγαινε η αγνοούμενη Άρτεμις Βασίλη. Έξι ομάδες βρέθηκαν στο σημείο ενδιαφέροντος με περισσότερους από ογδόντα εθελοντές και σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων, «χτένιζαν» κυριολεκτικά επί ώρες την περιοχή.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν πεζοπόρα τμήματα, ενώ χρησιμοποιήθηκαν drone, κάμερες για πηγάδια και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος. Το παρών έδωσαν ο πατέρας και ο αδελφός της αγνοούμενης, ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, ο δικηγόρος της οικογένειας Σταύρος Γεωργίου και ο διοικητής του Silver Alert Γεράσιμος Κουρούκλης.

ΕΞΙ ΟΜΑΔΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ «ΟΡΓΩΝΟΥΝ» ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ…



Άκαρπες και αυτές οι έρευνες για τον εντοπισμό της…

Πεζοπόρα τμήματα ερεύνησαν ένα ρέμα περίπου δύο χιλιομέτρων. Οι εθελοντές σάρωσαν όλη την περιοχή ακόμα και σε σημεία που δεν υπήρχε πρόσβαση. Ο πατέρας της 19χρονης είπε στην κάμερα του «Τούνελ» πως «θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους βρέθηκαν σήμερα εδώ για να βοηθήσουν. Αυτή η έρευνα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό. Αυτό που συμβαίνει στην οικογένειά μας, να μη συμβεί σε καμία άλλη».

ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΗΣ…




Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το «Τούνελ», ο Νίκος Γλυκογιάννης, γραμματέας της Βάσης Ετοιμότητας Αττικής της Εθελοντικής Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων, ανέφερε ότι οι έρευνες παραμένουν ανοιχτές σ’ ένα χώρο, που κρίνουν ότι μπορεί να υπάρχει κάτι.

«Δεν μπορούμε να πούμε το ακριβές σημείο για ευνόητους λόγους, αλλά θεωρούμε ότι χρήζει περαιτέρω έρευνας από ειδικά κλιμάκια. Έχουμε ενημερώσει σχετικά την Ασφάλεια Κορωπίου και παραμένουμε στη διάθεσή τους για να βοηθήσουμε», επεσήμανε.

Ειδήσεις σήμερα 

Ένα βήμα πριν την «επιστράτευση» γιατρών – Το «ναυάγιο» στην τηλεδιάσκεψη κυβέρνησης και ιατρικών συλλόγων 

Κορωνοϊός – Η Αττική στον κλοιό της πανδημίας – Κέντρο και Πειραιάς στο «βαθύ κόκκινο» 

Το απόλυτo φουτουριστικό σκηνικό στην Ιταλία: Εστιατόρια σε πύργους και ιπτάμενα ταξί για τους τουρίστες – Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author