Εξαιρετικά χρήσιμη η διπλή μάσκα

Estimated read time 1 min read

Εξαιρετικά χρήσιμη θεωρεί τη χρήση διπλής μάσκας η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού.

«Θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη» είπε αναφερόμενη στη διπλή μάσκα γιατί «δεν καταφέραμε να βάλουμε πιο πολλά δρομολόγια στα Μέσα Μεταφοράς και να έχουμε λιγότερους επιβάτες. Εκεί που δεν αερίζονται οι χώροι, όπως το μετρό, είναι μεγάλο το πρόβλημα. Η διπλή μάσκα μειώνει το ποσοστό μετάδοσης. Χαρακτήρισε ωστόσο αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί η διπλή μάσκα στα παιδιά.

Η καθηγήτρια αναφέρθηκε στο lockdown. «Χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια. Προσπαθούμε να περιορίσουμε την επέκταση του ιού. Στο πρώτο lockdown απομονώναμε τους ασθενείς σε νοσοκομεία, αλλά τώρα, τους λέμε γυρίστε σπίτι και υπάρχει μετάδοση» είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι δύσκολος ο χειμώνας. Μέσα στο σπίτι και τους χώρους εργασίας μεταδίδεται πιο εύκολα ο ιός. Δεν μπορούμε να αερίζουμε συνέχεια, να έχουμε ανοιχτά με τέτοιες συνθήκες. Θα πρέπει να βρούμε τρόπο λοιπόν για το πώς θα περιορίσουμε τις επαφές μας. Ακόμα και στο ίδιο μας το σπίτι αν υποψιαστούμε κάτι» είπε.

Όσον αφορά στον εμβολιασμό ξεκαθάρισε ότι «το εμβόλιο σώζει ζωές. Δυστυχώς έχουμε πολύ λίγα εμβόλια. Χρειάζεται προσοχή μην χάσουμε εμβόλια. Θα έπρεπε να υπάρχουν λίστες με επιλαχόντες έτσι ώστε να μην πηγαίνουν χαμένα τα εμβόλια».

«Αν δεν καταφέρουμε να ελέγξουμε όλα τα μέρη της γης, δεν θα μπορέσουμε να ελέγξουμε τις μεταλλάξεις. Τότε θα υπάρχει μεγάλη διασπορά και πολλές μεταλλάξεις, άρα και επιθετικότητα του ιού» είπε για τις μεταλλάξεις.

Πηγή άρθρου www.newsbeast.gr

You May Also Like

More From Author